| | | |

Разкриха Корнелия Нинова като бясна костовистка

Продължителка е тя, не е замислила и прокарала свой оригинален пагубен за БСП курс

За партиен шеф у нас е наложен безидеен, безпринципен и напълно безотговорен типаж

Скандали по време на 50-ия юбилеен Конгрес на БСП и 14 изключени членове. Все видни другари, сред тях и щерката на особено видния Георги Пирински.

Реформаторката Ана с мераци да оглави БСП, да я вентилира до напълно модерна евроатлантическа.

И внезапно проглеждат тези другари: чужда на партията е Корнелия Нинова. Това шест години след като си я избраха за председателка!

Към тях се присъединяват и други другари, по-отдзавна недоволно мърморещи срещу някои нагласи и маниери на началничката си.

Изключването от партията на 14-те делегати на конгреса е много далече от уставните норми на БСП, заяви лидерът на столичната БСП Иван Таков, безумна му се вижда практиката “Да изчистим БСП от другомислещите”.

Тази практика Нинова поетапно провежда от шест години, сега ли я забелязаха!

Когато прокара ключова поправка в партийния устав и така стана практически несменяема, кротко я отгласуваха.

Подобия на емблематичния позитански партиец Янаки Стоилов, който с тихичко угодничене на всеки председател си сътвори трайна и много успешна кариера.

Светъл пример!

Пред очите му групово и поединично бяха изтласквани, дамгосвани и изритвани непослушни и неугодни партийци, сред тях мнозина принципни и предани на партията социалисти, подкрепяше разправата и преди Нинова, и с нея начело.

С отвращение или поне с нежелание, само той си знае. Разпространен във всички лидерски политклиентели образ.

Бунт и в пловдивската организация на БСП, ръководена от Георги Гергов, земляк на началничката.

С доста заслуги за нейното кариерно развитие от общия им „тъмносин“ период през 90-те и до „яркочервения“ при избирането и за партиен лидер.

109 пловдивски социалисти, сред тях и общинските съветници, хвърлиха партийните книжки.

Разпространиха и декларация, в която посочват, че партията е жертва на ръководството си чрез “репресии в стилистиката на мракобесен фашизъм или бесен костовизъм”.

Напуснаха БСП и над 50 социалисти от Перник начело с кмета на града Станислав Владимиров, като на извънредна пресконференция споделиха: “БСП на Корнелия Нинова не е нашата партия”.

А БСП на Сергей Станишев ли беше вашата партия?

На Георги Първанов ли или на Лилов и Луканов?

Кога престана да е ваша? Да не би още в началото на февруари 1990 г., когато се пръкна уж като преименувана БКП, а всъщност като модерна, лява и европейска, т. е. небългарска!

Много преди да ви натресат Нинова за началничка БСП е небългарска, макар в началото на лъжедемокрацията това да беше трудно забележимо.

През март 2016 г., още преди да я изберат за председател, „Труд“ очерта политическия и личностния и профил в „Корнелия Нинова и „няма ляво-няма дясно“ в БСП “:

„Особено подходяща за реализирането у нас на замислената за Европа антисоциалистическа подривна линия…

очевидна „парашутистка“ в червения елит, представителка на приватизаторската банда назначенци в СДС от периода на „разбойническо-мениджърските дружествени “ операции… наречена от самия Иван Костов „тъмно синя“, безспорно е била предпочитана за „сини“ цели… ще поднесе изненади на тези, които ще я подкрепят, може би и неприемливи.“

Задачата на позитанския актив беше точно такава персона да замени председателя Михаил Миков.

Беше дал добре разбираеми сигнали към партийните структури и избирателите, че под негово ръководство курсът много сериозно ще се промени.

Към връщане към националния и родолюбив характер на БСП и активно отстояване на левите интереси на широки социални слоеве.

Заплаха поне за начало на сравнително остър завой от Лукановско-Първановския курс.

Значи Нинова! Добре дошла да продължиш 13-годишните политическите поражения при Станишев, кадровия погром, и тежките електорални загуби!

Продължителка е тя, не е замислила и прокарала свой оригинален пагубен за БСП курс.

Тя не управлява БСП като партиен ръководител, опряна на идеи и принципи, а я менажира предвид външни поръчки и лични симпатии и нагласи.

Този типаж е наложен за партиен шеф у нас – безидеен, безпринципен и напълно безотговорен пред електората.

Такава е модерната форма на лидерство в ЕС, присъща е на колониално управление. Нямаме друго тук!

Понятието политик е изпразнено от съдържание, защото дори все още пъчещите се за велики сили Великобритания и Франция почти напълно са лишени от световния хегемо САЩ от провеждането на самостоятелна политика.

Евросъюзът е създаден от Вашингтон не като съюз на нации, а като инструмент за налагане на изгодните зад океана ценности, правила и политики.

В почти всички страни от ЕС в лидерски клиентели, наричащи се партии, вместо политици има политикани.

Те са усвоили някакъв политически език, някои успешно изобразяват политици за масовата публика, но не произвеждат оригинална политика, съобразена с национални и държавни интереси.

Субекти с клипов тип мислене, несъстоятелни да управляват полезно.

Обучени са, най-често в някой щатски идеологически университет, по-добре или по-зле да лъжат населението и в частност избирателите, да обещават постоянен прогрес към светло бъдеще.

Всъщност се обръщат не към тях, а към работодателите и менторите си, защото от тях зависят кариерите и доходите им.

Корнелия Нинова е сред най-добрите у нас изпълнители на политиканска роля на високи властови постове.

Едновременно умна, хитра и гъвкава, овладяла върху тази здрава природна основа задължителното за социалната роля съчетание на лицемерие с минимум скрупули.

Мнозина я подцениха и загубиха. Не оцениха и ролята на Бриго Аспарухов, „сивият кардинал“ на Позитано.

Загубите на БСП на избори не са опасни за Нинова, както не бяха и за предишните.

Възрастните им гласоподаватели не се борят да вземат парче власт, а пускат за партията, наивно считана за своя.

Борбата е на малка хищна група в националния съвет, пределно зависима от началничката при изготвянето на предизборните листи. Затова противниците и са обречени в хода на конгреси.

И какво като БСП съвсем се обезличи по нейно време?

Какво като се превърна в бутикова клиентела, а от здравите преди време структури на терена останаха само следи?

Какво като около нея на Позитано липсва конкурентоспособен партиен апарат? Та нали това е задачата от Вашингтон, която Нинова е поела от предшествениците си да изпълнява!

Сега пак оттам е подложена на много силен натиск да отстъпи за Истанбулската конвенция и приемане на открита антируска линия или да се дръпне, а Брюкселската група начело със Станишев да я прокара без нея.

БСП обаче е сигнализирала ОССЕ и ПАСЕ за “недопустимата намеса на служебното правителство на президента Румен Радев в изборите“.

Та той да им е виновен за загубата, след която Нинова да се оттегли с достойнство, както сподели веднъж.

Може и да се дръпне, но и те няма да празнуват дълго след като причинят тези огромни вреди на България.

Източник: Trud

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts