| | | | |

Ново 20: Алкохоликът-хулиган Морфов бил заплашван физически

Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически в резултат от скандалите в Народния театър “Иван Вазов”.

Това обяви днес по Дарик радио актьорът от трупата Валери Йорданов.

Йорданов е сред членовете на трупата, които активно подкрепят режисьора в неговия конфликт с ръководството на театъра, тръгнал след назначението за пиар на Велислава Кръстева.

Той говори в отсъствието на Морфов, който предпочете да не гостува в радиото и вместо него се е явил Йорданов. Последният обясни, че съобщава това, понеже режисьорът не би го обявил публично, за да не изглежда, че търси помощ.

“Сашо написа между нас, че не е готов с изявление, има конкретен повод и причина …

Освен всичко което се случва или не се случва в Народния театър в момента – стопиране на възстановяване на представление, доколкото разбрах от него, той е бил физически заплашен”, каза Валери Йорданов.

И допълни: “Институцията Народен театър е национален културен център. Тя е точката, в която не бива да се вижда “битпазар”.

Случват се абсурдни неща – да се искат писмени обяснения за дадени изявления по медиите, да се изискват болнични на мига, да се консултираш с адвокат, когато пишеш обяснения. Това е “ченгеджийница”.

Удобният човек е този, който никога няма да ти направи забележка, ако си направил нещо нередно”.

Актьорът заяви, че в резултат от конфликтите и управлението на директора Васил Василев са напуснали над 20 души от персонала – осветители, сценични работници, салонен персонал. Някои от тях са подали жалби до министерството.

Йорданов разкритикува също ръководството, че е премахнало задължителните досега 250 места в залата за ученици и пенсионери.

“Всичко, което правя в момента, е да казвам факти. Нашата сила са фактите и че Александър Морфов е световно признат.

Опитаха се да криминализират бунта му и действат нечовешки”, заяви още актьорът от Народния театър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts