| | | |

Лъсна пъклен план: ПП и ДБ ще жертват България заради София!

Никакви закони не са причина за неприемането ни в еврозоната, а високата инфлация

Това каза в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

снимка Архив

Инфлацията у нас е 16,4 % за януари, а изискването на Европа е този показател да не бъде с 1,5% по-висок от най-ниските три в Еврозоната, обясни бившият енергиен министър.

В същото време, приемането ни в еврозоната ще намали инфлацията. Нищо няма да загубим с приемането на еврото. Ние български лев нямаме от 1997 г., с влизането на валутния борд, това е само една хартийка, обясни Добрев.

Съгласен съм, че най-вероятно служебният кабинет ще управлява до декември, защото ще видите, че ПП и ДБ няма да искат да влизат в каквото и да е правителство.

През цялото време “Продължаваме промяната” и “Демократична България” планират ходовете и политиката си си спрямо местните избори. Тяхната първа цел е да спечелят София и са готови да жертват държавата за това.

Заради финансовата политиката на “Промяната” България има двойно по висока инфлация от страните в Европа.

“Ще видите нежелание от страна ПП и ДБ да участват в каквито и да е правителство, а те според социолозите ще бъдат достатъчно голяма група в парламента, за да го провалят”, каза още той.

И допълни: Все пак ние със сигурност пак ще говорим за обединение с ДБ и в 49-ия парламент, обеща острието на ГЕРБ.

Според него много по-важно е развитието на цялата държава, а не само на един или два града.

“Държавата по времето на ГЕРБ се движеше по правилния път, а сега слязохме от магистралата и потънахме в калта”, каза още той.

Според Делян Добрев половината инфлация у нас е вносна, а другата половина си е чисто българска и се дължи на начина, по който се управлявали публичните финанси.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts