| | | |

От ГЕРБ изпепелиха „Добрите сили“ ПП и ДБ ВИДЕО

“Днес е ден за почит, а не за предизборни агитации. Това, което се случва пред Народния театър, освен че е проява на комплекси, е и обида. Ние осъждаме категорично образа на Левски да бъде използван от Кирил Петков и обкръжението му.”

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ по време на пресконференция на партията.

Пред Народния театър “Демократична България” и “Продължаваме промяната” имат сбирка със симпатизанти.

“Първо Левски е на всички, не на партиите, на отделни обществени групи. Левски събира в образа си цяла България.

Обидно е този образ да бъде ползван, да не говорим, приватизиран от една група хора, които са дошли да вземат, а не да дадат, както е направил Левски. той е дал живота си. А част от тези хора са дошли, за да уредят живота си”, продължи Биков.

И обясни, че поведението им с музика и декори няма да ги направи повече българи.

“Осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не тези хора да се самооасоциират с делото на Левски и борците за нашата национална свобода.

Те нямат нищо общо с тях. И днешното им поведение в центъра на София няма да ги направи повече българи, а част от тях изобщо няма да ги направи българи.

Защото българин е въпрос на идентичност и самоусещане, а не на демонстрация и парадиране в този най-тъжен за българската нация ден”, каза още представителят на ГЕРБ.

“Тези дни не са повод за празник. Тези дни са повод за мълчание и размисъл. Затова да си отговорим на въпроса, до колко сме способни да изпълним заветите на Левски. Начинът не със сергии, песни и танци”, приключи Биков.

Тези дни не са повод за празник, а за размисъл и мълчание и да си припомним заветите на Левски. Начинът не е със сергии и песни и танци, каза още той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts