| | | |

Костадинов разкри гнусната игра със санкциите “Магнитски”: Натиск по ГЕРБ, за да ….

Ако военните ни не могат да стрелят, да им дадем по един воден пистолет и всичко да приключва

Границата не се охранява. Няколко пъти в парламента призовахме правителството да изпрати армията на границата, за да може тя адекватно да се охранява. В противен случай такива случки ще продължават.

Това каза в ефира на bTV лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, коментирайки случая с мъртвите мигранти до Локорско.

“Преди месец почти станах свидетел на катастрофа на “Тракия”, в която участваха трима нелегални имигранти с българска кола, които бяха изоставени от трафикант”, припомни той.

По думите му, българската армия трябва да пази границата, а не да подпомага гранична полиция.

“Повечето страни в ЕС пазят границите си с армия. Очевидно е, че живата сила на гранична полиция не е достатъчна. Очевидно е, че има пробоини в гранична полиция.

Каквато и ограда да изградим, колкото и да е голяма, дори и ток да пуснем по нея, тя винаги ще бъде недостатъчно силно преградно съоръжение, ако няма човек зад нея, който да пази”, обясни той.

Лидерът на “Възраждане” заяви, че не знае за каква помощ говори вътрешният министър Иван Демерджиев, който по-рано поиска законови промени с цел по-добра охрана на границата.

“Първо, една голяма част от нелегалните имигранти не са организирани от каналджии. Който е обикалял границата с Турция знае много добре, че гората е прорязаха от горски пътеки, където буквално през няколко метра можеш да срещнеш мигранти.

Виждал съм нелегални мигранти, стопаджии на магистралата. Да не поставяме каруцата пред магарето.

Ако има охрана на границата няма да се налага да наказваме никого, защото няма да има кого да наказваме, защото няма да има кой да извършва това престъпление, защото никой няма да влиза в България”, каза Костадинов.

“Ако нямаме жива охрана на границата, ако нямаме режим, който имахме преди 30 години, няма да има този проблем. Не разбирам защо българското държавно ръководство упорства и не се реши този проблем завинаги.

Ако се изпратят български военни на границата, ако се даде ясен сигнал, че на българската граница ще се стреля на месо. Както беше в казармата – първият път “стой ще стрелям”, вторият път предупредителен изстрел и третия път се стреля по нарушителя”, продължи той.

“Ако българските военни не могат да стрелят да им дадем по един воден пистолет и да приключваме. Естествено, че може да стрелят. Нали за това в крайна сметка имат оръжие, това им позволява устава на въоръжените сили.

Като няма достатъчно тренировки, да се каже, че нямаме армия, че тя не знае да стреля, не знае от коя страна се държи автомата. Това не е вярно. Армията ни знае да стреля, но не е достатъчно добре окомплектована”, каза още лидерът на “Възраждане”.

Попитан, дали все пак кризата по границата с мигрантите не може да бъде разрешена по дипломатичен път, Костадинов каза следното:

Искате да кажете, че ние трябва да разчитаме на Ердоган да пази нашата граница? Това е една доста кастрирана, скопена политика. Ако разчиташ някой да ти пази границата, някой да взима решенията вместо теб…”.

Лидерът на “Възраждане” намеси и санкциите “Магнитски” в случая.

“Станахме свидетели наскоро как брутално бе нарушен суверенитета на републиката. Дойде четвърторазряден чиновник и каза, че в България има корумпирани хора. Ние знаем, че имаме корупмирани хора, но ние трябва да си ги съдим.

И когато наши партньори кажат, че имат свидетелства, ние ги питаме защо не ги дадете. Такива свидетелства няма. Просто се казва нещо и на базата на това нещо всички коленопреклонно се съгласяват с исканията отвънка”, каза той.

“Сега пък се храчат върху лева. То не беше лева е хартийка за туземци, то не беше зло от което трябва да се отървем. То не беше левът не съществува като валута, както казват от Доносническа България.

Такова брутално храчене в лицето на българската държавност не съм виждал от много време, наистина. Това е нещо, което минава всякакви граници. Това показва, че държавата ни е в огромна криза. Точно поради тази причина 60% от хората не гласуваха. Това ни е големия проблем”, продължи лидерът на “Възраждане”.

Костадинов бе контриран с въпрос, че ако не приемем еврото това не навреди на рейтинга на България и лихвите по заемите.

“В момента лихвите по еврозоната са два пъти по високо отколкото в България, тоест лева е два пъти по-стабилен от еврото. Второто нещо – не знам какво означава повдигане на рейтинг, след като бяха повдигнати обвинения на Петър Казимир от ЕЦБ”, отговори той.

По думите му санкциите Магнитски имат за цел да повлияят върху резултатите от предстоящите избори за парламент у нас.

“Не знам дали ще се отразят на изборите, но те очевидно са направени с тази цел. Натиска срещу ГЕРБ е очеизваден. Идеята е с удрянето на дясната ръка на Борисов – Влади Горанов, да се даде ясен сигнал на Борисов, че той трябва да направи коалиция с Доносническа България и Продължаваме промяната.

Очевидно е , че този знак е бил разбран от него, защото той преди няколко дни каза, че за последните пет дни е ходил три пъти в американското посолство и е готов да направи коалиция с тези, които преди малко споменах.

Очевидно е, че има натиск за съставяне на такова правителството и това има цел – да има стабилно правителство с една единствена идея – да се даде една легитимна основа за включването на България във войната в Украйна”, каза той.

По думите му, на България е останала единствено валутата. Референдум за еврото ще има и е крайно време да го спечелим. Крайно време е да покажем, че България вече може да казва не, подчерта Костадинов.

Нямаме проблеми да разговаряме с който и да е, но ние не срещаме разбиране. Когато стана на въпрос за избирането на председател на БНБ получихме неофициални предложения за участие в управлението на БНБ.

Ние казахме, че не искаме, защото нас ни интересува нещо много по-важно – да се запази българската валута и да се върне българския златен резерв от Лондон.

Бе ни казано, че това не е сериозно и ни бе казано какъв пост да ни се даде.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts