| | | |

Борисов: Целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ

Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ.

Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на Локхийд Мартин, които произвеждат платените от страната ни изтребители F-16.

“Припомних, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков”, написа още Борисов в своя фейсбук профил.

Той сподели, че последната година е била втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили.

“Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ.

Ето защо с представителите на Локхийд Мартин обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия”, написа още Борисов и добави, че

целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts