| | | |

Устата: В районното ми задаваха абсурдни въпроси! Прокуратурата се самосезира

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка със заплахи, отправени спрямо певеца Иван Динев, известен като Устата.

Преди дни изпълнителят сподели в интернет видео с песен, свързана с Република Северна Македония.

Той твърди, че след публикуването на видеозаписа е получил съобщения в социалните мрежи със заплахи за живота му.

В Софийска районна прокуратура е образувана преписка. Прокурор ще направи лична проверка по случая, обявиха от обвинението.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени има ли достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Вчера певецът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, заяви той в ефира на Нова телевизия.

„Направих консултация с мои приятели юристи. Отидох в районното управление по местоживеене, което при мен беше абсолютно безсмислено.

Зададоха ми абсурдни въпроси”, обясни той и даде примери:

„Къде получавате заплахите? – В социалните мрежи, в профила си.

Как откриха Вашият профил? – Най-вероятно като ми напишат името, то излиза.”

„Това, което разбрах, е че там изглежда, че това е извън тяхната компетенция. Реших да се обърна към по-висшестоящи структури.

За артист като мен трябва да съм под закрилата на свободата на словото, още повече като посочвам истински исторически факти. Не съм депутат, който има имунитет, и трябва като гражданин моята държава да ме пази”, смята той.

„Предложиха ми охрана – спортни клубове, непознати лица. Хора в чужбина ми предлагат да остана при тях. Аз се чувствам сигурен в моята държава, няма да се поддам на тези провокации”, категоричен е той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts