| | | |

Високият, рус, красив генерал разпореди: Борисов да заминава в прокуратурата да дава обяснения, Гешев да си подаде оставката и ….

Ние създадохме нашето обединение с основна идея – да поискаме подкрепата на хората, за да можем да съставим правителство и да прекратим модела Борисов и ГЕРБ.

Абсурдно е това, което се говори, че ПП и ДБ работят за ГЕРБ и ДПС.

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” и част от обединението ДБ-ПП Атанас Атанасов пред БНТ.

По думите му политиците имат дълг да поискат прошка от народа. Политическата криза и буксуване пречи на развитието на държавата като цяло, посочи Атанасов.

Той добави, че партията, която работи затова да няма кабинет е ГЕРБ.

Борисов има план за изтощаване на противника и има мощно медийно влияние, изтъкна Атанас Атанасов. ГЕРБ имитират комуникация с другите партии и това е доказателство, че не искат да има правителство.

Ако ГЕРБ е първа политическа сила, отиваме на нови избори наесен, отсече Атанасов.

Атанас Атанасов настоя Борисов да освободи политическия терен и вместо да ходи в Американското посолство, да отиде в прокуратурата.

Обединението ПП-ДБ е създадено, за да се концентрират на едно място реформаторските сили, за да променят нещата и Атанасов се надява да получат подкрепата на хората на вота на 2 април, за да изпълнят целите си.

В зависимост от резултата на обединението от изборите ще решат по какъв начин да подходят, но ще се отнесат сериозно.

Той обясни, че не познава добре Александър Дунчев, който напусна ПП заради реденето на листите. И аз съм бил буен, но в политиката важно качество е търпението, допълни Атанасов.

Атанасов настоя още за отнемане кадровите правомощия на главния прокурор с конституционна реформа.

В зависимост от това с колко депутати ще разполагаме, ще се отнесем сериозно и ще предложим конкретна програма и съдебна реформа. За да се получи радикална промяна в работата на прокуратурата, е нужна промяна в конституцията.

Гешев има афинитет в политиката – ами да си подаде оставка и да започне да се занимава с политика, коментира лидерът на ДСБ.

Борисов като иска да помогне за конституционна промяна за реформа на прокуратурата, да кажат дали ще я подкрепят, призова той.

Г-н президентът се държи като монарх – той се поставя над НС и конституцията. Решението за помощ на Украйна е ясно – взето е от последния парламент. Той обаче го променя.

В новото НС ще има създадена комисия, която да решава дали служебното правителство изпълнява решението на НС за помощта на България към Украйна.

Не говоря празни приказки – наясно съм с какво се занимават в президентството и служебното правителство, затова в парламента ще направим проверка – после всеки депутат ще гласува по съвест.

Защо от фиска не закупим нова продукция и не я подарим на Украйна – нашите съюзници го правят. За да има мир, агресорът трябва да бъде изтласкан.

Президентът попречи да получим оборудване за 200 млн. долара безвъзмездно, ако бяхме подарили оръжие на Украйна. Китай дава знаци, че няма да изнася оръжие за Русия, засега.

Рисковете да се разрасне конфликтът са сериозни – президентът действа като агент за влияние на Русия, обясни Атанасов.

Той каза, че в демократичните организации и сложни коалиции като тяхната, винаги има сърдити за листите. Днес (неделя) на коалиционен съвет ще се решат тези проблеми.

Освен за листите ще се коментират и различни политики. Дясната е 3% дефицит, но се налагат социални разходи заради инфлацията и войната, обобщи Атанас Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts