| | | |

Драми в ПП: Влизането на Лена в листите за изборите под въпрос

Кирил Петков и Асен Василев на нож заради Лена Бориславова! Единият я вкарва, другият я изкарва от листите. До последния момент няма да се знае кой е надделял.

Асен Василев мрази Лена Бориславова – твърди мой достоверен източник от “Продължаваме промяната”.

Това не е от вчера, между тях има ледена епоха, още от времето, когато двамата харвардски възпитаници са навлизали в политиката.

Асен Василев така и не се е примирил, че Кирил Петков е избран от президента Румен Радев да стане премиер на коалиционния кабинет.

Той понесъл тежко очевидната силна зависимост, която Кирил развил към Лена; не приемал за нормална нейната амбиция да командва всички и високомерието, с което го правела. Затова вицепремиерът и финансов министър често отсъствал от заседанията на Министерски съвет, изпращайки свои заместници.

Асен Василев тежко е понесъл провала си през лятото на 2022 г., когато не успя да стане министър-председател, макар че беше номиниран с мандатите на “Продължаваме промяната” и БСП.

На пръв поглед изглежда, че Асен Василев, при всяка възможност, елиминира Лена Бориславова заради Линда Петкова, с която са приятели.

“Не е така. Линда изобщо я няма в картинката, тя не е важна, защото безропотно приема статута си на пренебрегната съпруга” – поясни моят източник. – Асен Василев знае, че без Лена Бориславова Кирил Петков не се чувства добре, даже е безпомощен, тя го е направила зависим от нея, внушила му е, че няма как да се оправя.”

Няколко пъти попитах Мирослав Иванов дали Лена Бориславова ще попадне в листите за вота на 2 април. Неизменно ми отговаряше: търпение, ще видите.

Е, не всеки притежава неговото търпение – годеник от 9 години. Ако годеницата му не стане депутатка, може поне да стане булка. Нали?!

П.П. Информацията, която публикувах вчера, че Лена Бориславова ще бъде втора, след Христо Иванов, в 24МИР-София, може днес да претърпи промяна, ако Асен Василев се наложи.

Боже, какви драми!

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts