| | | | |

След 4-месечна яростна война, мирът в Народния театър се завръща

След 4-месечна яростна война с надписи по врати и обвинения за политически пристрастия зад сцената на Народния театър “Иван Вазов”, пиарът Велислава Кръстева е решила да напусне бойното поле.

Според източници от Министерство на културата директорът Васил Василев е внесъл нова управленска структура на първата ни трупа, в която липсва освен позицията на пиар, и тази на главен режисьор, на който пост в момента е Сашо Морфов.

Затова и очакванията са режисьорът, създал грозните сцени във войната с надписи по вратите, също да напусне поста.

Във ведомството дори имало очаквания режисьорът да бъде уволнен дисциплинарно.

“24 часа” потърси за потвърждение Велислава Кръстева, но телефонът й бе изключен.

Актьори от театъра обаче потвърдиха неофициално, че тя е подала оставка, споделяйки в петък, че имиджът на Народния не бива да бъде жертван в измислен политически конфликт, какъвто нямало.

снимка Архив


Скандалът в Народния театър “Иван Вазов” започна на 29 октомври, когато след представление на “Хъшове”

главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ “Връзки с обществеността” в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател.

Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.

“Изчезвай”, “Връзки с обществеността на Ахмед Доган” и “ДПС”, изписано 12 пъти.

Тези надписи с разкривени букви и правописни грешки скандализираха тогава трупата в Народния театър и особено пиара Велислава Кръстева, след като продължаваха четири дни да стоят върху вратата на кабинета ѝ в най-красивата и авторитетна сграда у нас.

Табелката, на която пише “Връзки с обществеността” и името ѝ, бе изтръгната.

Оскърбителните надписи са открити от Кръстева в понеделник, 31 октомври, а са се появили предишната вечер, когато е повикана и полиция.

Последва остра размяна на реплики между засегнатите в социалните мрежи и медиите, както и оставка на Захари Карабашлиев – също назначен в екипа на театъра от избрания през април с конкурс нов директор Васил Василев.

Започналото срещу Александър Морфов вътрешно разследване е приключило с предупреждение, обяви в края на годината Васил Василев.

Няколко месеца по-късно се заговори за нови надписи – “Официален офис на ДПС” и “Приемна на ДПС” – върху кабинета на Васил Василев, шефа на Народния театър, и на пиара там Велислава Кръстева.

снимка Архив

Поне така твърдеше режисьорът Александър Морфов с публично признание, че пак той е извършителят.


Както е известно част от трупата потърси президента Румен Радев за медиатор в абсурдния конфликт.

Фактът, че единственият сменен министър в новото служебно правителство, бе Велислав Минеков, подсказа, че държавният глава вижда основната вина в него.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts