| | | |

Костадинов: “Възраждане” прави тиха електорална революция

“Нашата цел не е да присъстваме в парламентарния живот на републиката, не просто да бъдем представени в Народното събрание, а да управляваме държавата.

Социологическата картина на обществото показва, че няма как една партия да спечели самостоятелно властта, но само за две години “Възраждане” – от неспоменавана от социолозите се превръща в трета политическа сила.

Очевидно ситуацията в страната е динамична. Но в момента “Възраждане” прави тиха електорална революция”.

Това каза пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане”.

И припомни приоритета на партията – българският национален интерес да бъде над всичко, “нещо което не важи за останалите политически сили”.

“От тази гледна точка няма да създадем стабилно правителство с тях, макар че нашите избиратели ни задължават и позицията, която имаме като парламентарна сила, ни задължава да си говорим с останалите.

Ние не сме натикани в ъгъла и не само ние търсим политически диалог с другите, но и те ни търсят.

В предишния и в по-предишния парламент имахме предложения за участие в съставянето на кабинет.

Но нашите опоненти в парламента никога няма да могат да разберат начина, по който функционира една класическа политическа партия като “Възраждане”, защото те не са се борили за нищо през живота си, тъй като са инсталирани”.

“Тези хора живеят със самочувствието, че живеят от правилната страна на историята.

Виждаме сериозно възраждане на нацизма и на фашизма в нашата страна, особено след това, което се случва с поредната сапунка с Паметника на Съветската армия.

Един човек отива с чук, троши паметник и това се приема като жест на геройство. Още по-голямата идиотщина е, когато политически формации започнат да говорят за премахването на този паметник.

Ако един паметник символизира борбата срещу фашизма, какво символизира премахването на този паметник?

Символизира завръщането на фашизма. Фашизъм, само че маскиран като евро-атлантизъм”.

По думите му, след като е станало ясно, че влизането на страната ни в еврозоната се отлага, броят на подписите в подкрепа на референдума за запазване на българския лев за една седмица се е увеличил със 7000.

“Навсякъде желанието на българите е да бъдат питани и да не се допусне унищожаването на българския лев и на българската финансова независимост.

С всеки изминал ден подписите стават все повече.

Колкото по-силен става българският народ, толкова по-страхлив става българският политически елит. Затова имаше опити подписката да бъде саботирана.

Гражданите са развили интересен политически компас в себе си, който им казва – когато българският политически елит започне да говори за нещо, че е лошо, значи то е добро”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts