| | | |

Къркандето Морфов се ожали: ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов заяви в специално интервю за БНР, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне.

Информация за предстоящите промени се появи днес, но до момента от министерството на културата и от ръководството на Народния театър не потвърждават за новата реформа.

“Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост – Васил Василев, поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра.

Закриването на бройката “главен режисьор” означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра”, добави той.

“Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят”, коментира още режисьорът

Според появилата се информация освен Александър Морфов, от Народния театър ще си тръгне и пиарката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита.

Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи “ДПС” и “Изчезвай”, табелката с името ѝ беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в “политическа пропаганда”.

Морфов допълни, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето отдавна.

“Както преди пет години, когато Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра.

Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях. Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват.

Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е забравено.

Въпросът е да се забрави, да не се говори за това кой кой е. Няма морал, няма достойнство.

Това е, което се случи в Народния театър, няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението”, категоричен бе Морфов.

За директора Васил Василев, по чиято покана Морфов се завърна на работа в Народния театър, режисьорът каза:

“Никога в живота си не съм бъркал толкова много в преценката си за човек. Бях подведен, бях излъган, не можах да прозра тази номенклатурна същност.

Но, разбира се, аз имам голяма вина за това, че тогава му повярвах и го уговаряхме той да се съгласи да стане директор на Народния театър, като аз сега си давам сметка, че всичко е било планирано много преди това”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts