| | | |

НА ЖИВО Борисов бесен: Хаос, разруха, застой! Умните и красивите не дадоха стотинка за България

Умните и красивите не дадоха нито стотинка за България! Две години мълчат! Хаос, разруха, застой. Не съм имал по-лесна кампания.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете на партията от областите Враца, Монтана и Видин.

Борисов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ са били дадени 2 млрд. евро повече. След което са му дали още 200 мл. евро за пътя до Видин.

“Осветлението не можете да си платите общините.

Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална – близо 40%, а на едни стоки – над 1000%.

Защо търпяхте, бе? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше.

От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, “братски пари”.

Мълчание! Пълно мълчание! “Мълчанието на агнетата”, заяви Борисов.

Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?”, попита той.

“Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. Всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите…

А ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция.

Загинаха полицаи, Бог да ги прости. А имаме фантастични момчета граничари.

А трябва да отидем в Брюксел с коз – ние пазим границата, затова помогнете – с дооборудване.

И няма човек в Европа, който да не каже: Колко искате? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция. За да ги държат (“изнесен център”) извън пределите на Европа, да стоят близко до местата, където могат да ги върнат”, отбеляза още лидерът на ГЕРБ., отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

“Смятайте, какви килъри се отглеждат в момента! Каква организирана престъпност е”, заяви още Борисов, коментирайки, че още по време на войната в Югославия се е организирала каналджийската мрежа към Европа.

Борисов изтъкна, че министърът на икономиката и президентът Радев трябва да излязат и обяснят защо са такива цифрите на инфлацията, защо хората вече не смогват да плащат сметките си.

“А само говорят “Съдебна реформа, та съдебна реформа. А за две години защо не я направиха тая съдебна реформа?!

Проблемът, понеже вие сте елитът на партията ни в Северозападна България, искам да го знаете – това, което тези причиниха на България, османлия не го е причинявал!

Как ще излезем от тая дупка, при този разделен, мразещ се народ? С постове във Фейсбук? С мемета, с подигравки?!”, коментира още Бойко Борисов.

“Те разбраха, че изгубиха изборите. ПП паднаха с 5% за 6 месеца под ГЕРБ.

Дори да стане невъзможното – да са малко преди нас. С нас не може, с ДПС не може, с Възраждане не може, с БСП не може.

Ако спечелят изборите, в първия миг ще изпаднат в изолация. В такава бяхме и ние и останахме в парламента, изолирани от всички”, заяви той.

Борисов прогнозира, че при невъзможността за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови.

“И хората ще се питат – ами кой ни го причини? – Това го направи вдигнатият юмрук, който те си го избраха.

Сега ни питат, защо не му искаме импийчмънт. Представете си, че той успее – тогава Илияна Йотова ще прави служебните правителства. Президентът за толкова години се научи. Хубав-лош, вие го избрахте“, обясни лидерът на ГЕРБ и посочи:

С Радев нито се срещаме, нито си говорим. Но фактите са такива – чудовищна инфлация, горивата, тока – изпуснаха ги. И всички производители се възползваха и вдигнаха цените. И сега спекулата цъфти.

“Хората очакват от нас да кажем: Стъпваме здраво! Ще ви извадим от кризата.

Затова мен ме интересува сметката от бюджета. Да видим – има ли пари – за капиталовите ремонти, за инфраструктурните проекти.

Вие без тях не можете да съществувате. Вие сте едно село. Аз уважавам селото. И като разбера какви са бюджетите, ще мога да ви кажа – действайте.

Орешарски ми остави 800 милиона дупка в бюджета, ние за два месеца ги покрихме.

Втория път – КТБ и т.н. – 6 милиарда и 700 беше втората дупка. ГЕРБ се напъна, свърши работа, оставихме им 12 милиарда фискален резерв. Подиграваха ни, защото казвахме по народному – “да има мазнинка за зимата”…

Това е нещото, което не ми дава сън. Жал ми е за хората. Няма минаване – тирове, коли, ями. Две години какви ги говориха? – Господин Петков (аз не знам дали в Харвард ги учат тия неща) всеки, завършил нещо свързано с финансите, знае, че инфлацията е скритият данък…

Ама ако ги питаш какво и що, ще се объркат, те няма да знаят какво да правят”, коментира още Борисов.

Той се обърна към медиите и предупреди: “Задавайте ми въпроси, защото тези още ще ги “натягам”.

Запитан какво ще конкретизира за бюджета, той отговори:

“Ами ядем пицата от кутията. Беше постна, после й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турехме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват износ. За първи път износът на България превиши вноса от Германия. Цялата страна работеше”.

Борисов бе категоричен – януари 2024 г. “няма шанс да приемем еврото”. “Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts