| | | |

Делян Добрев изби рибата с коментар за Киро и Танас: Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки ВИДЕО

Никой не ме е натискал, не знам да има натиск първия да подкрепи втория и обратното след изборите.

Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове.

Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в ефира на Нова тв. Ако управлява ГЕРБ – ще може и без да се вдигнат данъците, ако не – това ще се случи, предупреди той.

Дали ГЕРБ е управлявал успешно или не, го казват хората на изборите. На последните избори ГЕРБ беше първи, надявам се и на този вот това да е така, добави той.

Политикът от ГЕРБ атакува политическите си опоненти от коалиция ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов, които бяха гости в сутрешния блок преди него, с думите:

“Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки”.

Моите колеги не искат да изглеждаме като еднополова двойка, затова дойдох сам. Говорих с Томислав, Желязков и Биков и всички казват, че ако дойдем по двойки, ще изглежда, че ни е страх от въпросите и ще се държим за ръка, пошегува се той

ПП и ДБ въобще не осъзнават реалността, в която живеем. Дори за цените и инфлацията не можаха да отговорят нищо конкретно.

Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България е 20% две поредни години. Хората обедняха от управлението на Кирил Петков, допълни Добрев.

В тези 10-12 г. управление на ГЕРБ инфлацията беше между 0 и 2%. 2009 г. имаше финансова криза, фалираха банки – кризите при ГЕРБ бяха много по-големи. Те се оправдават с войната.

Но конюнктурата на българската икономика е такава, че благодарение на войната икономиката ни нарасна.

Имаме 15 млрд. лв. допълнително, които влязоха в икономиката от производство на боеприпаси, на ток, допълни той.

Обществото иска да спре инфлацията. ПП и ДБ програма нямат. Те казаха, че инфлацията ще падне от самосебе си. Че ще вдигнат доходите и тя ще падне, това е същото като 1997 г., когато Гечев направи пенсиите 3000 лв.

Те не само са лява партия, но дори лявата БСП има много по-добра финансова политика от “Промяната”, коментира Добрев.

ГЕРБ никога не били искали заедно с ПП, а с ДБ, но президентът не им даде третия мандат в предишния парламент.

Следващото правителство трябва да е от политици, защото при експертните кабинети се губи отговорността и в един момент се получава така, че ако той е неуспешен, партиите се дистанцират от него, каза Добрев и уточни, че това е личното му мнение.

Ако такъв кабинет е невъзможен, по-добре да имаме експертен кабинет, отколкото никакъв, допълни той.

Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят още по време на предизборната кампания, защото очаквам след изборите президентът да раздаде бързо трите мандата и, ако не се успее, да се отиде на избори в края на лятото, прогнозира Добрев.

Въобще не коментираме тази тема, търсим решение на високата инфлация, отби той всички въпроси за това дали ГЕРБ ще предложи отново Борисов за премиер.

Добрев предложи България да влезе в проучванията на газ в дълбоко Черно море.

Влади Горанов и миналия, и по-миналия и по-по-миналия път не беше в листите. Той не е министър от 2 г., не участва в управлението на партията и не е член на ръководните органи, защо решихте, че трябва да е в листите.

Още преди 3 г. сме решили, че е свършил ролята си. Ако не беше Владислав Горанов, ние нямаше да сме в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната, категоричен бе Добрев.

Консултира ни по въпроси, по които имаме нужда от неговата експертиза, допълни той.

В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, така че държавата да е отговаряла. Според мен тази тема е прекалено сложна и затова се включва Европейската прокуратура. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии.

Попитан дали знае кой е собственик на ТЕЦ “Брикел”, той посочи: “Не съм проверявал документите, доколкото знам, Ковачки е само консултант там”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts