| | | |

Мечтите са безплатни: БСП срина социологията, чака подкрепа от 2 млн. пенсионери на изборите

БСП направили много за хората.

Тази позиция изрази пред БНТ Христо Проданов

Предизборната кампания за вота на 2 април започва на 3 март. Според изтеглените вчера от ЦИК номера на бюлетините на партиите, БСП е с номер 1.

Междувременно социологическо проучване на Алфа Рисърч, социалистическата партия получава около 7,4 % от гласовете.

Христо Проданов от “БСП за България” определи данните на “Алфа рисърч” като подценени и подчерта, че по време на последните два парламента това, което са направили, е било насочено изключително към хората от уязвимите групи.

“Защо смятам, че 7% е подценен резултат – защото 2 милиона са пенсионерите, на които преизчислихме пенсиите основно благодарение на усилията на БСП.

В последните дни на Народното събрание – пак политическата битка на БСП за минималната работна заплата, която да бъде 50% от средната работна заплата, всички деца от 1 до 12 клас, които получават безплатните учебници, еднократната помощ за учениците, безплатните детски градини”, посочи Проданов.

Това са и аргументите, с които той смята, че БСП ще спечели на изборите повече от прогнозираните 7%. По думите му социалистите защитават интересите на огромна група хора.

“Аз не смятам, че само 7% са хората в България, които не подкрепят даването на оръжие за Украйна или които не подкрепят като приоритет закупуване на нови F16,

при положение, че имаме ниски доходи, при положение, че имаме висока инфлация, при положение, че трябва да имаме рязко увеличение на доходите”, каза Христо Проданов.

В последните избори се правят проекти, които целят да разбият столетницата. Преизчисляването на пенсиите било битка на БСП, по думите му.

Недоволните в партията съставили креслива опозиция и те не работели за партията. На Конгреса хората видели истинското лице на опозицията, според Проданов. Всичко в изборите пораждало съмнения, като даде за пример клиповете за кодовете от машините. Затова и БСП искала да се върне хартиената бюлетина.

Джендър идеологията настъпва у нас със сериозна сила, притеснен е Проданов. Вече имало кукли без пол.

Но джендър идеологията не била основен приоритет на хората, а инфлацията, срещу която червените ще се борят заедно с джендър идеологията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts