| | | |

Да влязат санитарите: ГЕРБ и ДПС заплашват наши хора, за да не влизат в листите ни

“Много хора се опитват да ни внушат, че всичко ще остане по същия начин, аз не вярвам, че е така. Има динамика. Някой може да не влезе в парламента, подреждането може да е различно, зависи от това кой е първи, кой ще зададе основния дневен ред на НС”.

Това заяви акад. Николай Денков от “Продължаваме промяната” в студиото на “Денят ON AIR”.

Той припомни, че и при предишните избори са давали значително по-ниски резултати за “Продължаваме промяната”, а след това картината е излязла различна.

Гостът добави, че важното е да представят смислена програма и да убедят обществото, че трябва да гласува.

Акад. Денков уточни, че обединяването на две големи формации като “Продължаваме промяната” и ДБ предполага да се намали двойно броят на водачите на листите и на кандидатите за народни представители. Той подчерта, че между “Продължаваме промяната” и ДБ не е имало спор за местата.

Гостът коментира думите на Георги Георгиев срещу водачът на листата във Враца – Деница Симеонова:

“Това са силни думи, надявам се да може да ги докаже по съответния начин.”

За думите на Александър Дунчев за листите, той каза следното:

“Сашо Дончев е доста емоционален. Той е революционер по душа. Това е единственият начин, който той харесва, разбира и смята за правилен за правене на политики. Той има правилните намерения, просто са му сбъркани подходите и методите.”

Акад. Денков е убеден, че критиките от вътрешността на партията влияят върху хора, които не са решили за кого да гласуват.

“Единственият начин да бъдат решени всичките проблеми, е да има редовно правителство, в което да можем да работим спокойно.

Това, което можем да направим, е ясно да кажем за какво се борим и как можем да го постигнем – чрез интегриране в Европа, без корупция, без неравенство, без проблеми с асфалта”, посочи акад. Денков.

Той сподели, че в партията получават оплаквания от хора, получили заплахи да не влизат в листите на “Продължаваме промяната” и предположи, че първоизточниците са партиите на статуквото – ГЕРБ, ДПС и БСП.

“Последните месеци определено се отдалечаваме от БСП, но по-скоро те се отдалечават от тази посока, която бяхме договорили и много трудно бихме могли да продължим заедно”, изтъкна акад. Денков.

“Ако ГЕРБ се освободят от хората, които ние смятаме, че подкрепят корупцията, ако ДПС се освободи от хората, които са в списъка “Магнитски”, ако се разясни на кого е давал пари Божков – няма да има проблем.

Тогава евроатлантическото мнозинство много лесно може да бъде сглобено”, подчерта акад. Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts