| | | | |

Русофилът Симеон Славчев изтрещя: Фашист! Заплашват ме със смърт!

Поредният опит за сваляне на украинското знаме от сградата на Столичната община рано тази сутрин разпали поредната фейсбук война.

Този път арената на сблъсъка е стената на русофила и лидер на маргиналната партия МИР Симеон Славчев, който ту се кандидатира за депутат, ту – за кмет, и който се похвали с действията на своя съратник, бутнал на земята синьо-жълтия флаг на героите.

Отпор срещу действията на уж мирните русофили обаче изрази пръв актьорът Алек Алексиев.

снимка Архив

Незнайно защо звездата от “Откраднат живот” се оказа сред “приятелите” на Симеон Славчев. И макар да се въздържа от публични коментари по повод нелепите пропагандни машинации, диктувани на родните съветофили сякаш директно от Кремъл, този път Алексиев не се стърпя.

И напомни на Славчев, че се държи като слуга на Кремъл.

Самият актьор е с твърдо заявени проукраински позиции във войната още от началото й на 24 февруари 2022 г.

И заедно със свои близки и приятели беше един от първите, отправили се към страната-жертва на руската агресия за доставянето на хуманитарни материали, а обратно у нас – е неотлъчен доброволец в работата и каузите на украинските бежанци.

Въпреки това Симеон Славчев задочно го нарече “фашист”. Причината стана заплаха, отправена срещу русофила и семейството му от българин, твърдящ, че се намира в украинската столица Киев Петко Петков – също приятел на Алек Алексиев.

“Получих смъртна закана от твой приятел. Одобряваш ли я Сашо или ще я осъдиш?“, пита Славчев. А после добавя:

“Днешните заплахи са първо доказателство, че в правова България има фашизъм и второ, че тези, които претендират за свобода и демокрация не търпят чуждо мнение и са готови на всичко дори и да убият всеки, който е с различно от тяхното мнение и ценности” – явно като апел България, също като Украйна, да бъде подложена на специална военна операция по денацификация.

“Неуважаеми, фашисти, не може и няма да ме изплашите и спрете да се боря за справедлива и нормална държава!

Аз съм се заклел в българското знаме и само и единствено на него, на Родината и на народа си служа!

Призовавам компетентните органи да си свършат своята работа и да намерят и да повдигнат обвинения на хората, които си позволяват в уж свободна и правова България да заплашват със смърт!”, изплака още Славчев.

А д-р Василев повече не го удостои с внимание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts