| | | | |

На Кирил ще му се върне, когато най-малко очаква и ще се вайка откъде му е дошло

Все едно какво си мислиш за Бойко Борисов – ако си интелигентен човек, християнин, с нормално семейство и ценностна система, ще се потресеш от гаврата с “паметника” му насред Благоевград.

Това е бесовщина, която непременно ще свърши зле, казвам ви. Нечии нерви няма да издържат, твърде много стана, гневът на търпеливите ще се отприщи като цунами.

“Добрите сили” в лицето на местния горгорбашия Андрей Гюров и лумпените от “Боец” изработили постамент на лидера на ГЕРБ, монтирали го в центъра и започнали да го стрелят с пистолет. Плюс други пошли “шегички”.

Тук ми е интересно какво би обяснил Кирил Петков, който има три дъщери.

Дали подкрепя? Как биха се почувствали дъщерите му, ако шайка фанатизирани гербери реципрочно се изгаврят с баща им?

А ако арестуват баща им, докато кротко си вечерят семейно и си разказват приказки за лека нощ?

А ако по време на ареста обискират спалнята, гардеробите и бельото им, докато те изпадат в нервен шок, непроумявайки какво се разиграва пред очите им?

А ако майка им е бременна?

Не знам вече в какво да вярвам, но все пак вярвам в неотменимото възмездие, като функция от физичните закони за равновесието.

На Кирил ще му се върне, когато най-малко очаква и ще се вайка откъде му е дошло. Ако не укроти харпиите си. И не спре да дърпа дявола за опашката. От фатализъм поне.

Като цяло ми е напълно необяснимо защо и как средноголяма критична маса български граждани ще дадат гласа си за тази мръсотия, за това все по-ирационализиращо се зло, гримирано като добро, за този порозовял, но истерясал до кресчендо фашизъм/комунизъм/националсоциализъм/болшевизъм/сталинизъм/троцкизъм/макартизъм/якобизъм…

Да подкрепяш шпицкомандите на Гошо Боеца/Тъпото? Руди Гела, който заплашва граждани по улиците, понеже са му направили забележка да не паркира в забраненото?

Дамаджаната – кагебеец Рашков?

Кокорчо, вредил всичките си любовници на висши държавни позиции?

Семейния октопод на Лорерите?

Лена от парапета?

Инфантила Гюров, който гърми по сенките на политическия си противник в изблик на тежка комплексарщина? (великият виртуален храбрец – що не излезеш очи в очи с Борисов, на дуел, що се упражняваш върху паметника му…За мъжкар ли се смяташ?)

Моля, моля, това не е моят народ, не е моят свят, не са хората, с които общувам и на които държа.

Това се случва в някаква паралелна квази-вселена, в някакъв тъп ерзац на Содом и Гомор, издялан от матрицата на художествената самодейност, психопатиите и сектантството.

Два свята, единият е излишен? Не е патос и клише, а много тъжна философия на омразата.

от фейсбук профила на Недялко Недялков, издател

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts