| | | | |

Борислав Сандов се ожали: Арестуваха ме незаконно, а сега ме глобяват

Бившият министър на околната среда и водите в кабинета “Петков” Борислав Сандов алармира за наказателно постановление, което му е било издадено без неговото знание.

За ситуацията той разказа в профила си в социалните мрежи.

“През седмицата ми се обадиха от НАП, за да ме информират за влезнало в сила наказателно постановление на стойност 100 лв от СДВР, което дължа към бюджета.

Учудих се, защото единственият ми досег със СДВР е незаконното ми задържане от 2-и септември 2020 г, но за него спечелих съдебното си дело.

Оказа се, след проверка на моят адвокат Калин Ангелов, че това е санкция именно за този арест.

Пълен абсурд. Как мога да бъда глобен за нещо, което в съда съм доказал като незаконно? Още повече, как мога да бъда глобен без да съм разбрал за това и да имам право да обжалвам?”, пише Сандов.

По думите на бившият министър това не е единственият случай:

“Бърза проверка показа, че доц. Стоян Бешков е в същата ситуация, като той дори е бил информиран от публичен съдебен изпълнител.

Това означава, че най-вероятно всички арестувани на протеста на тази дата (над 100 души) са в същата ситуация, независимо дали са спечелили своите дела, както при нас със Стоян Бешков.

Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР. Трябваше назидателно да бъдат осъдени, а парите да бъдат дарени за някоя важна кауза.

МВР има нужда от кардинална реформа. Може би по грузинския модел”, казва още той.

В коментарите под публикацията Сандов пита иронично:

“Така, както ме гледате на снимката, по сандали и целия в бяло, дали мога да съм виновен за “разкъсал е полицейски кордон. Ритал и скачал върху полицейски автомобил”?”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts