| | | | |

ГНУС: Николай Малинов, Сергей Лавров и Стивън Сегал основават …

Санкционираният по закона “Магнитски” Николай Малинов ще бъде сред учредителите на Международно движение на русофилите.

То ще бъде основано на 14 март в Москва, като инициативата от дълги години е и на самия Малинов, който е ръководител на българското Национално движение “Русофили”.

Инициативата е подкрепена от външното министерство на Русия и министър Сергей Лавров ще присъства на събитието “с участие на представители от над 40 държави”, без да се споменават кои са точно.

Там ще бъде известният в миналото екшън актьор Стивън Сегал, който от години живее в Русия и е специален представител на външното ѝ министерство за хуманитарни връзки със САЩ и Япония.

На учредяването ще е е Константин Малофеев, председател на общественото сдружение “Царьград”, наричан още “православен олигарх”, активен на Балканите, обвиняван, че е замесен в опит за преврат в Черна гора и санкциониран от Запада, пише “Дневник”.

снимка Архив

Припомняме, че Малинов беше обвинен в България в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. и санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия.

Въпросният съдия е Андон Миталов, когото САЩ също санкционираха за участие в корупционни дейности.

Самият Малинов пътува зад граница и получи руски орден лично от президента Владимир Путин.

Национално движение “Русофили” и Русофили за възраждане на Отечеството също са санкционирани от САЩ през февруари за това, че са контролирани пряко или непряко от Малинов.

Това е емблемата, която се разпространява и в български издания, като знак на бъдещото движение. Над думата “мир” е застанала балерина, а над нея е съветският “Спутник”. Спиралата зад нея наподобява стилизирано Z.

На 15 февруари той заяви, че отива в Москва за среща с Лавров, за да говори “с приятели” и да обсъдят какви действия да бъдат предприети.

Не е известно дали той се е връщал в България след това, тъй като на 27 февруари участва в студиото в предаване по държавната телевизия “Первый канал”, а в канала си в “Телеграм” публикува на 6 март снимка как се е прегърнал с Малофеев.

Малинов каза по руската телевизия, че

организацията щяла да структурира дейността особено за събиране чрез Европейска гражданска инициатива в поне 7 държави от Европейския съюз на един милион подписа за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия и за провеждане на събития, свързани с историята и антифашистката борба.

“Днес, в контекста на антируския санкционен натиск и русофобската пропагандна кампания на Запада, опитите за “отмяна” на Русия и руската култура, в света нараства броят на онези, които не крият симпатиите си към страната ни.

За много от тях Русия се превръща в истински “спасителен ковчег”, център на международно движение за справедлив световен ред, основан на многополярност и уважение към традиционните ценности на страните и народите.

Свят, в който децата имат баща и майка, а не “родители № 1 и № 2″, където бракът е съюз на мъж и жена, а вярата в Бог и етнокултурната идентичност не са нещо, което трябва да да бъдат срамно скрити”, отбелязват организаторите в проекта за манифест.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts