| | | |

НА ЖИВО Борисов гневно: ПП си имат бухалки – министри служебни бухалки. Ние не водим политическата битка с когото трябва. Те го подготвиха

Видяли ли сте накъде пълна зала на симпатизанти на ПП. Къде им е кампанията?

Защо им е на ПП кампания, те си имат Шишков и Демерджиев.

Служебното правителство се меси в изборите.

ПП си имат медии бухалкии, служебни министри бухалки.

Техните покровители в чужбина разбраха, че ПП са некадърни.

Радев направи така, че да се мразим.

България печели от войната в Украйна, изнасяме ток и оръжие.

Инфлацията е скритият данък.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща със симпатизанти в Монтана, посрещнаха го 600 души. Залата се оказа тясна за желаещите да присъстват на събитието

Повече от 600 симпатизанти и членове на ГЕРБ се събраха в Монтана, за да посрещнат Бойко Борисов на основното си партийно мероприятие.

снимка Кадър

Водач на листата на ГЕРБ в областта е бившата народна представителка Ирена Димова, а втори е д-р Илко Семерджиев, екс здравен министър и представител на коалиционния партньор СДС.

За да подкрепят партията си, в Монтана дойдоха хора и от Видин, и Враца.

Във Видин водач е Росица Кирова, а във Враца – Красен Кръстев.

Гордея се, че съм водач на листата за област Монтана, че съм начело на екип от доказани експерти, на които трябва да се доверим, заяви Димова докато представяше кандидатите в листата.

“Преди 2 г. едни хора, обединени под вдигнат юмрук, тръгнаха да променят държавата ни. И успяха – замениха стабилността с рекордна инфлация и авантюристични бюджети.

Активното строителство – със застоя и нескопосаните медийни изяви, с които прикриват своята некадърност”, смята областната координаторка на ГЕРБ. Няма спомен от стабилността на държавата, която остави правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, добави тя.

“Едно е да искаш, друго да можеш, а трето да го направиш. Додея ми кой ли не да се упражнява върху гърба ми и все някой друг да му е виновен”, емоционален бе кметът на Монтана Златко Живков.

И Изрази надежда Северозападът и точно тази зала да изпратят солидарна група депутати в 49-ото НС.

Според него хората трябва да изберат по-добрата коалиция на вота, на база на показаното от ГЕРБ-СДС.

Крайно време е да спрем шарлатаните и тези, които не знаят и не могат да бъдат отпред, заяви Живков.

“За да има успех, пътища и магистрали, за да има стабилност в държавата, правилно управление на финансите, за да има път между Видин и Ботевград, Монтана и Враца, тунел под Петрохан трябва да има с кого да говориш за това, кой да разбере този проблем, да има хора с експертиза и знание как това да се случи”, заяви Росица Кирова и посочи, че отговорът е в ГЕРБ.

Тя се оплака от компроматната война срещу ГЕРБ и свършеното от управлението на ГЕРБ.

“Г-н Иван Шишков не разбира от управление и регионално развитие, да си бе останал някъде архитект.

Това, което направи и не направи ще остане след него. 2 г. Северозападът е на кота нула, спряха пътните проекти и започнаха да леят обвинения. 2 г. след тях нищо, което са изговорили не е истина.

Продължиха да плащат, да раздават аванси и продължиха практики, за които твърдят, че са порочни. Кога е правилно държавата дава аванси – когато го дава правителството на Борисов с ясни хоризонти, или като ги дава Шишков – без проекти и разрешение за строеж?”, атакува тя и служебния министър.

“Не разбирам позициите на променкаджиите, те казват, че не сме харесвани, а печелим изборите, Ще спечелим изборите и за кмет, отсега ви казвам.

Ще спечелим изборите и в малките населени места, защото знаем и можем. След като те са по-добри защо нямат една пълна зала каквито има навсякъде, където присъства г-н Борисов?

Хората които стоят зад тях са 1000-200о души, професионални протестъри, които маршируват в столицата”, заяви лидерът на СДС Румен Христов.

И екс регионалният министър Николай Нанков се оплака от лицемерието на атакуващите правителството на ГЕРБ и по-конкретно – строителството на магистрали.

И посочи, че въпреки критиките, продължават същите практиките на ГЕРБ.

“Шишков лъже – ремонтирали сме “Тракия” без проект.

Абе, има технологичен проект от км до км, възложител, изпълнител. Нямало надзор – глупости”, ядоса се Нанков.

И извади протокол от 2021 г. – 14 човека са приели техните ремонтни дейности, а 13 и 14 място има представители на два надзора. И настоя Шишков да чете, за да не злепоставя хора в национален ефир.

От 1 април държавата остава без средства и договори за пътна поддръжка, предупреди Нанков. Има предвидена обществена поръчка за 3,6 млрд. за ремонтни дейности, но на 49% средно завишени цени.

И заподозря, че са прекратени евтини договори, за да се сключат по-скъпи, някои дори с над 300% по-високи цени.

“Всички знаят, че обществена поръчка, с 30 обособени позиции трае поне 7-8 месеца, без обжалвания. Пролетта лятото и есента оставаме без поддръжка”, обясни той.

Шишков не прави нищо, ама качествено, добави Нанков.

Лидерът на ГЕРБ говори след бурни аплодисменти и скандирания “Бойко! Бойко”

“Видели сте цените, инфлацията, горивата, тока. Просто кажете на приятелите и близките си да направят разликата между “Промяната” и нас. Тя е в милиарди”.

Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И посочи, че само от нафтата и бензина са ни взимали левче от джоба.

“Паднаха те от власт и горивата паднаха с лев. Около 4-5 млрд. лева от джоба на българина го източиха през бензиностанциите”, посочи той.

Сутринта Севда и Никола задържаха група мигранти. Това са нещастни хора, гонени от войните, те спокойно си вървят по пътя, значи са минали през цяла България. Пътищата са с боклуци, никой не ги чисти.

Борисов разкри и защото ПП липсват от кампанията и не правят големи събирания – защото хората ще ги питат за цените, инфлацията и др.

„Видяхте ли изказванията на моите хора? Вместо да говорят по нашата програма, те изхарчиха цялата енергия по някакъв красив и обаятелен човек Шишков“, ядоса се Борисов на говорилите преди него, които атакуваха служебния регионален министър.

„Ненамесата на служебното правителство в изборите? И то безплатно всеки ден.

Защо им е на ПП да участват в кампания? Те си имат Шишков, Демерджиев, а в същото време енергийният, икономическият министър, тия дето извадиха далаверите им от 10-15 дни очи не им се видяха“, посочи лидерът на ГЕРБ.

И изреди последните медийни участия на министър Шишков, които били безплатни, а от ГЕРБ искали пари за всеки опит да ги обори в ефира.

Хващате ли далаверата на предизборната кампания каква е, попита той.

„Те си имат бухалки – министри служебни бухалки. Ние не водим политическата битка с когото трябва. Те го подготвиха“, гневен бе Борисов.

И припомни как Асен Василев преди обяснявал колко близък е Борисов с президента Румен Радев.

Тогава цяла армия от журналисти изпълнила поръчката и обикаляла да пита за казаното от Василев.

„Къде е Асен сега? И техните покровители в чужбина разбраха, че са некадърни“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример и за неподготвеността на бивша депутатка от ПП – в тв участие сбъркала името на главния прокурор и го нарекла Сотир Цацаров, прекръстила и бившата правосъдна министърка от Надежда Йорданова на Надежда Михайлова.

И ще ми говорят за правосъдна реформа, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е доволен, че във Враца вече е имало пазар за производители и кашкавалът от 18 лв. бил разпродаден само за час.

„Така ще преборим веригите – с кметовете. Пазари, пазари.. Те като го научат хората вторник като знаят, че идва кашкавала, така ще ги оправим след като държавата не иска“, обясни той.

Демерджиев внушава, че Велико Желев има общо с магистралите, а Шишков го опровергава. На нас обаче не ни дават безплатно време да обясним. Защо му дават аванс тогава.

Разбирате ли как манипулативно действат. С този красив и обаятелен човек – Шишков.

Промяната, ако отидат на някой площад хората ще ги питат за олиото и хляба, но те си имат медийни бухалки, министри, служебни бухалки.

Изнасяме ток като страна от третия свят, за да са готини повишиха пенсиите, гасят пожар с бензин, за да спечелят изборите. А после какво ще правят? Ако аз го обещая, на 5 април ще ме питат.

Като видим, че дефицитът е на 7 процента, че парите ги няма в бюджета… Това означава затягане на колана.

Това ПП-тата не могат да го говорят. Еконта – каквото успя да свърши, го свърши, и сега и в листите го няма. И приказките, че като се събудите на 2 април и си измиете зъбите всичко ще се оправи, са празни.

Радев го направи – да се мразим. Трябва единство на нацията. Колкото и да е трудно, обаче ние знаем как да го направим, защото вече сме го правили и знаем как. Но обяснявайте – състоянието на държавата е много тежко. До местните избори общините ще фалират, предупреди Борисов.

Той обясни, че ПП не знаят, че общинските бюджети са свързани с държавния.

Добре, че не им стигна времето да съсипят всичко. Трябва ни по-сериозна победа иначе няма да стане, заяви в заключение Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts