| | | | |

Десислава Танева попиля ПП: Лицемерие и лъжи! Спрете с лозунгите си!

Лицемерно е да твърдят, че ще съхранят малките и средни стопанства, защото именно правителството на Кирил Петков принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора, като им вдигна минималните осигуровки, твърди водачката на ГЕРБ в Сливен

Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор „Земеделие“ на „Промяната“.

Това заяви в социалните мрежи водачката на листата на ГЕРБ в област Сливен Десислава Танева.

“Лицемерно е да твърдят как ще издигат сектора в национален приоритет, след като управлението на правителството на Кирил Петков докара земеделието до най – сериозната ликвидна криза от присъединяването ни към ЕС”, добавя бившата земеделска министърка.

Според нея е лицемерно ПП да твърдят, че ще инвестират в поливни системи и увеличаване на поливните площи,

след като правителството на Кирил Петков извади от Националния план за възстановяване и развитие най-големия проект за възстановяване и рехабилитация на напоителните и отводнителни системи, предложен от ГЕРБ.

“Напояването е гръбнакът за устойчив и конкурентоспособен сектор, но те решиха да го заменят с лобистки проект за батерии и да ощетят сектора.

В същото време страни като Гърция и Румъния вече получиха европейско финансиране по техните проекти за напояване”, казва тя.

И добавя, че е лицемерно да твърдят, че ще съхранят малките и средни стопанства, защото именно правителството на Кирил Петков принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора, като им вдигна минималните осигуровки.

“Ще се съглася единствено с твърдението им, че заради недомислени и лобистки политики се увеличи вносът на месо, яйца, мляко и други продукти.

За 360 дни в управлението на страната ни Кирил Петков и Асен Василев успяха да намалят в пъти българското производство.

Произведената продукция от домати е намаляла с до 20 % спрямо тази от 2020 и 2019 г. Над 20 % е намалението при краставици, над 35 % при пипер.

При животните спадът достига 60% при някой птици, кравите намаляват с около 12%, овцете с 8%”, добавя Танева.

Според нея е лъжа и непознаване на сектора твърдението, че България внася 45% от яйцата, тъй като страната ни е нетен износител на яйца.

“България задоволява потреблението на яйца със собствено производство – 123%. Едни от най-добрите и големи износители на яйца са български производители”, твърди Танева.

За първи път, след 2008 г., България е пред реален риск от загуба на европейски средства за настоящата 2023 г. заради популизма и зрелищния ПР, чрез които беше управлявано земеделието по времето на „Промяната“, смята водачката на ГЕРБ в Сливен.

Тя се обръща към “Продължаваме промяната”, които са доказали, че не познават сектора и неговите проблеми и ги призовава да спрат с лозунгите си, защото земеделските стопани са видели на какво са способни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts