| | | | |

Какво свързва Цецо от Белград, Бобока, Къро, журналиста Митко от Биволъ и политици от ПП и ДБ

Днес бе проведена пресконференция с участието на прокуратурата, следствието и МВР във връзка с извършено от правоохранителните органи разследване на организирана престъпна група за търговия с влияние и разпространение на наркотици.

На пресконференцията бяха изнесени чудовищни факти и доказателства.

Да, чудовищни, защото недвусмислено показват симбиозата между олигарси, подсъдими лица, политици, мафиотски структури и поръчкови журналисти.

Или с други думи – показват уродливото лице на завладяната държава.

Всеки, който е проследил пресконференцията, с участието на главния прокурор Гешев, директора националното следствие Сарафов, шефката на софийската градска прокуратура Кирилова, говорителят на прокуратурата Сийка Милева и директора на ГДНП Атанас Илков, е останал меко казано потресен от направените разкрития.

Потресен, защото е съвсем различно, когато се сблъскаме пряко с доказателства за функционирането на завладяната държава.

Държава, в която небезизвестния мафиотски бос Красимир Каменов (по прякор Къро) е в близки „бизнес“ отношения с подсъдими лица, като ексбанкера Цветан Василев и бизнесмена Пламен Бобоков, с журналисти, като Димитър Стоянов от Bird и Биволъ,

а вероятно и с политици от „Промяната“, за което Къро сам твърди в представените на пресконференцията записи от телефонни разговори. И

всички те обединени с една цел – да отстраняват неудобни полицаи и магистрати, включително и омразния им главен прокурор Гешев, да влияят на политически процеси чрез свои „приятели“ политици, както и да манипулират общественото мнение чрез поръчкови медии.

Или казано просто – да прокарват интересите си, като унищожават всички неудобни за тях лица.

За което не жалят нито пари (от изнесените доказателства стана ясно, че са били осигурени 400 хиляди евро за отстраняването на полицейски шеф), нито други средства,

включително и чрез наемане на подходящи американски лобисти (само преди месец станаха известни лобистки договори на Цветан Василев с фирмата на бивш американски конгресмен).

Потресаващо.

Всеки от нас е предполагал за съществуването на завладяната държава, но както вече стана дума, съвсем друго е когато се сблъскаме с преки доказателство за замесените лица и тяхната задкулисна дейност.

В контекста на което и Борислав Сарафов (директор на НСлС) риторично постави въпроса на проведения брифинг – „какво е това, което свързва тези хора в една група“.

Какво е това? Всеки сам може да си отговори.

Но очевидно е, че свързващият елемент е общият им интерес.

Да получат индулгенция за извършените от тях престъпления, като отстранят неудобните – тези, които си вършат работата и им пречат.

Да манипулират обществото, че са „жертви“ на системата, да клеветят прокуратурата и правораздавателните органи, и не само това, а и директно да ги сплашат.

Имат неограничено количество пари, както и медийни бухалки (като поръчковите сайтове Bird и Биволъ и „журналиста“ Митко), имат и мастити лобисти зад Океана

(вече е повече от очевидно, че именно Цветан Василев (или както го наричат в представените записи „Цецо от Белград“) е скритият автор на писмото на конгресмена Дейвидсън, в което същия иска налагане на санкция на българския главен прокурор).

Днес истината за завладяната държава лъсна със страшна сила.

И което е още по- страшно, планът на престъпната група явно е работил добре и ако не беше разследването и последвалите от него разкрития, все още щяхме да слушаме мантрите за „лошата прокуратура“, за „съдебната реформа“, прикриваща единствено интереса да се отстранят неудобните им магистрати и да ги заменят с удобни.

За „независимите“ медии и разследващия журналист Димитър Стоянов („разследващ“ разбира се е само метафора), както и за това, че американски конгресмени уж борили корупцията у нас като искали махането на главния прокурор.

Да, борят, но не със свои думи, а с думите на подсъдими олигарси като Цецо от Белград и Бобока.

Всички знаем как на задната седалка на джипа на Бобока седна и политическият лидер Христо Иванов, да си говорят за… видите ли културните проблеми на град Русе (както самия Иванов публично се оправда).

И то в деня на едни от най- тежките политически дебати в българския парламент.

Както се казва в подобни ситуации „тук (в окото) корабче плува ли“ ….

Източник: Стандарт

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts