| | | |

НА ЖИВО Борисов в Пловдив навръх годишнината от незаконния му арест: Простил съм на враговете си, има горе кой да гледа, но няма да забравя как Вежди Рашидов мръзнеше навън (обновява се)

Бойко Борисов събира над 6000 симпатизанти в пловдивската зала СИЛА в най-мащабното събитие от предизборната кампания.

снимка Кадър

В залата са всички водачи на листи и евродепутатите Александър Йорданов, Емил Радев и Андрей Новаков. На събитието са хора от цялата страна.

Сред присъстващите са и някогашната дългогодишна шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и бившата депутатка Дани Каназирева, които сега не са сред кандидат-депутатите.

Участниците в събитието масово си правят селфита преди началото, а Румънеца и Енчев подгряват публиката от сцената.

Лидерът на ГЕРБ е водач на листата на ГЕРБ/СДС в града под тепетата.

А днешната дата не е избрана случайно – на 17 март се навършва една година от незаконния му арест.

Преди събранието да започне, бяха публикувани кадри от репортажите от ареста на Борисов и реакцията на ЕНП. Множеството ги посрещна с възгласи “Победа!”

“Надявам се ПП вече са ви чули и да са разбрали, че са загубили”, започна митинга на ГЕРБ Тома Биков.

снимка Кадър

Той подчерта, че след 1990 г. в България има два консенсуса, първият – против политическото насилие. И той е бил нарушен от ПП и Бойко Рашков.

Вторият консенсус бе създаден през 1997 г. след фалита на държавата. Тогава целият политически елит реши, че трябва да се спазва бюджетна дисциплина. Този консенсус бе нарушен от Асен Василев, изтъкна той.

Нашата задача е да възстановим тези два консенсуса, каза Тома Биков

След това на сцената се качи Вежди Рашидов.

снимка Кадър

Бившият председател на НС Вежди Рашидов се обърна към множеството с думите:

„На този ден аз стоях пред едно следствие и мръзнах, защото си обичам партията и лидера. Винаги съм се питал кои имат тази страст да унижава хората – страх. Лидерът ни е страховит за опонентите си, страховит с това, че го обичат хората и той ги обича, страховит е, че когато се обърне – има какво да покаже“.

“Подкрепям си партията, не искам да ви говоря като на ученици, все едно, че произнасям стихотворение.

Винаги съм се питал кои имат тая страст да унежават хората – слабите. Кое кара хората да бъдат агресивни – страхът”, каза Рашидов и добави:

“Страхът е особено нещо и това, което го съпровожда е, простотията и безсилието. Едно хора дойдоха с омраза, едни хора, които днес не може да ми покажете, едно дръвче, което са засадили.

Хвърляха яйца по паметници на културата, че Иван Градуса взе да се чуди откъде са взели толкова много яйца.

Какво получихме за две години? Скъп ток, ами храна няма, онова, което с 50 лв. купуваше един човек, сега го купува със 100 лв.

Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унижат и смачкат. Докато вие сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, вие създадохте ГЕРБ“, продължи Рашидов.

“Тези хора направиха едно много срамно нещо. Подложиха ви на изпитание да сте още по-силен. Управлявате една партия, която не се нарои, имате едни красиви и образовани млади хора, всичките с професии. В политиката няма и стари, има умни и можещи“, завърши емоционалната си реч Вежди Рашидов.

На сцената се качи евродепутатът Андрей Новаков.

снимка Кадър

“Видях къде е скрита нашата сила. Има нещо, което ни събира – единственото място, където можем да работим, е ГЕРБ. Въпросът с кадрите е основен.

Колко пъти през последните две години се събудихте с усещането, че нещо добро е на път за стане, нещо положително се е съградило?

Нито веднъж, нали? Не чувстваш нищо хубаво, това беше усещане и приличаше като на гражданска война“, заяви Новаков.

Делян Добрев онагледи тежката ситуация, в която се намира България след злополучното управление на Кирил Петков и Асен Василев и особено високата инфлация, която остана след тях.

снимка Кадър

“Три пъти, когато Асен Василев и “Промяната“ са се докосвали до бюджета, инфлацията е скачала. Имаме ясно доказателство, че тази инфлация, е чисто българска

Обедняваме! Три пъти, когато те правиха бюджет, нещата ставаха по-лоши и по-лоши“, заяви Добрев, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

По време на митинга беше излъчено и поздравление от Манфред Вебер, записано специално за случая. Вебер пожела на ГЕРБ победа на изборите на 2 април.

“Винаги сме говорили с вас за бъдещето, днес ще направим изключение и ще поговорим за миналото и скорошната политическа история на България през последните две години”, каза след като излезе на сцената Томислав Дончев.

снимка Кадър

“Няма да говоря за тези, които замеряха държавните институции с риба, кюфтета и яйца, за тези, които носиха ковчези, няма да говоря и за незаконния арест отпреди година.

Най-грозното, което се случи, са систематичните усилия да бъде заличена една партия, което не се е случвало никога в демократичната история на България.

Чували сте за изчегъртването. Нека го преведа – всеки един от вас няма право да иска това, което иска, няма право да говори това, което иска, няма право да мечтае и преследва мечтите си. Това европейско ли е, харвардско ли е?

Това е урок за всеки на който може да хрумне подобно нещо. В политиката няма вакуум, няма празно пространство“, каза още Дончев.

Дончев покани на сцената Бойко Борисов. Той се обърна към него с думите “водачът на водачите“. Борисов беше бурно аплодиран от 6000 души.

“Това са знаещите е можещите. ГЕРБ възпита и една нова и млада гвардия. Те са по-млади и по-красиви от “Промяната“.

На днешния ден ние му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете. Простил съм на враговете си, има горе кой да гледа, но няма да забравя как Вежди Рашидов мръзнеше навън

Няма да забравя за тези младежи, които ги плашеха с 5 години затвор, те не се уплашиха, те се сплотиха, нароиха и станаха стотици“, започна Борисов, като покани младежите на ГЕРБ от Пловдив и областта с думите “Елате лъвове и лъвици!”.

“Тоя лош сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. Успяха да успят две години българите.

Сутринта по телевизиите наглеят, излизат техни представители и наглеят.

Кое наложи да се вдигне инфлацията? Преди войната се вдигна. Да ви кажа ли? Това, че се договориха да вдигнат горивата. Всеки транспортен разход, всичко прогресивно се увеличи.

Кой го допусна това? Тези хора! С много мощна медийна подкрепа това се замита, за да останат хората объркани. Българинът най-мрази да му бъркаш в джоба“, продължи Борисов.

“Второ – България в момента продължава да е най-големият нетен износител на ток в ЕС, на горива в ЕС, на оръжие в ЕС. ДДС-то се връща на фирмите, това е нашата икономика, определена като успешна, определена от “Промяната“.

Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? Да, наричах го мазнинка, като добър стопанин знаех, че какво изкараме, да го сложим в резерв, народът да си има“, каза Борисов.

Той разкритикува фискалната политика на правителството на Кирил Петков.

“Всички разумни финансите се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако дефицитът не падне под 3%.

И да попитам защо сега са 7 партии заедно?

Какво излезе, Вежди? Че за 2 години „Продължаваме промяната“ не може да се пробери с ГЕРБ, че „Демократична България не може да се пребори с ГЕРБ“, добави Борисов и припомни как лидерката на „Обединени земеделци“ Петя Ставрева, която сега е в коалицията на ПП и ДБ е била евродепутат от ГЕРБ.

Това е време, много разделно. Но ние трябва да загърбим омразата и след 2 април да се направи редовно правителство. То няма да е е стабилно при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно, да се приемат някои закони”, добави Борисов.

Той обвини ПП и ДБ, че лъжат за фискалния резерв. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да допусне вдигане на данъците. “Какво искат – целият бизнес да плати вересиите на Василев – от фризьорския салон и гаражчето”, каза още Борисов.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts