| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов: Силата е армията – може да има 7 лидери, но силата е в армията

Силата е нашата слабост, прекалено сме силни, не могат да ни изчегъртат! Опонентите не могат да боядисат това, което сме направили

Това заяви пред симпатизантите на ГЕРБ в Ловеч лидерът на партията Бойко Борисов. Форумът бе в читалище “Наука” в града.

Водач на листата в региона е бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков.

Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса, заяви бившият премиер.

Кои ще пострадат?! Белите фирми, прозрачните фирми, тези, които движат бизнеса, продължи Бойко Борисов. И посочи, че няма да позволи да пострада ресторантьорският бизнес, фитнесите.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че три пъти е вадил България от кризи. И предупреди, че, ако ГЕРБ не спечели с много, всичко ще остане, каквото е сега – “те ще стоят отзад и ще дрънкат.”

Посрещнаха лидера на ГЕРБ с аплодисменти.

Борисов започна словото си с похвала за филма за лагера “Слънчев бряг” край града.

“Същият цинизъм, който го е имало, има го и сега. Нищо не се е променило – от времето на Мирчо Спасов до Бойко Рашков. Трябва да си лош човек, да ти е мръсно вътре в душата. Там, където давиш хората и ги даваш да ги ядат прасетата, да го наричаш “Слънчев бряг”…

Една мъка имаше майка ми – как е загинал най-скъпият й роднина, който е бил кмет. След дълги години намерих смъртния му акт и там беше записано, че е умрял от червен вятър. Това е разликата в нашето и тяхното разбиране за хората, за морала…”, коментира емоционално Борисов.

“Младото поколение не знае Мирчо Спасов, Кацамунски… Това трябва да е паметта ни. Защото методите и разбирането им да унижат са същите.

Борисов припомни “обещаното” от Промяната и “свършеното от тях, както и обещаното и изпълнетото от управлението на ГЕРБ.

“И това, че дори през тези две години оцеляхме, е Божа работа.

Брутално се отнесоха срещу мен. Защо? Защото силата е нашата слабост – прекалено сме силни. Прекалено сме силни, много са хората, които ни вярват. А и те не могат да боядисат това, което сме направили.

За “Хемус” съм благодарен на тези след нас, че финансираха нещо, макар и малко. Сега вече до Ловеч щеше да се върви за 10 минути от сегашната отбивка.

А помните ли как източваха нарочно язовирите – но Томислав (Дончев) се снима с вестник на съответната дата и се видя пълен язовир, уплашиха се и повече не източваха язовири, припомни Борисов.

Петков каза че Велкова си противоречи – не, това секретен доклад, но като стана достояние, те я заплашиха и тя затова се дърпа. Нахвърлиха й се всички, защото това е положението в държавата, коментира дебатите след коментара на Велкова за състоянието на финансите.

Защо Любо Ганев ме поздравява. Ами като станах премиер София нямаше спортна зала, Пловдив и Русе – също. А Варна – Варна имаше, там се събираха на волейбол хиляди. Имаше нужда от ремонт.

Като направихме обследване се оказа, че подът е подпрян на колони, а те висят във въздуха, а под него 9 м вода! Господ ни спаси! Направихме наново залата.

Ами в Бургас – от 2 години е построена най-голямата зала в България, по-голяма е от “Арена Армеец”. Не я пускат, за да не кажат че ние сме я направили.

Същото е и за църквите и манастирите – без господ нищо не можем да направим. И това, че оцеляхме през тези 2 г. също е божа работа.

Снощи като се прибирах, ми направи впечатление. При Казичане мантинелата, където бяха мигрантите, вече месеци наред стои така. Маркировка няма.

Уважаемият министър Шишков не е ли видял, че няма маркировка, какви са му мантинелите? Просто отвратителен е пътят!”, коментира лидерът на ГЕРБ.

“Но те само за да се заяждат, да омаловажат това, което сме направили. Само че хората могат да сравняват.

Асен Василев казва – вие живеете по-добре. Ако сте по-добре, ставайте и отивайте при тях. И повече няма да ме видите.

Кой от вас да си вдигне ръката, живее по-добре сега и е по-доволен от предишните две години? Не ви ли обраха с по лев на всеки литър бензин и всеки литър нафта?

Само че вашите парички отидоха при Путин, при “Лукойл”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Силата е армията – може да има 7 лидери, но силата е в армията. Аз като се сетя какви глупости см правил на 20, 30, 40 г. и повече – важно е да има и един двама с побелели коси, но трябва да има млади.

2009-а заварих най-голямата криза след голямата депресия. После – миграционната криза. След нея ни сполетя ковид – нямаше медицински протокол, светът не знаеше какво да прави, но успяхме да прекараме България по най-добрия път.

Росица Велкова върши черната работа на Асен Василев. Искат още няколко милиарда от данъци – от малки и средни фирми. но ще пострадат бели фирми, прозрачните, които движат икономиката.

Няма да подкрепим да обложат ресторантите, фитнесите – най-пострадали от ковид, тогава те бяха толерантни, сега ще ги подкрепим.

Че е трудно, така е! Аз съм от малкото хора, които знаят как, трябва ни вашата подкрепа. Знаем как, но ни трябва мощна подкрепа.

И много ви благодаря, че в събота по обед дойдохте тук, завърши Бойко Борисов.

Срещата откри кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя припомни, че точно преди година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов без всякакви основания е бил арестуван.

“Но успяха ли да ни “изчегъртат”, приятели?”, обърна се тя към множеството в залата и добави:

“ПП успяха да вкарат държавата във фалит. Успяха да обявят кметовете за свои врагове. Бяхме натикани в ъгъла, без никакви средства, без План за устойчивост”.

“Какво е това? Пет поредни избора ние правим. И това ако не е политическа криза. Криза в икономиката, финансите, политиката…

Стана болно нашето общество, болна самата политика. Кой може да я излекува и как? – С диалогичност, експертиза, с много опит.

Кой има такива качества, ако не господин Борисов и политическа партия ГЕРБ. На нас се пада отговорността и задачата по пътя й към развитието и нормалността.

На 2 април трябва да направим отново България стабилна държава. 2 април, бюлетина 2 – за стабилна България отново”, каза в заключение Корнелия Маринова.

Думата след нея взе водачът на листата в Ловеч Николай Нанков. Той призова:

“Скъпи приятели, да посрещнем отново с аплодисменти нашия лидер – премиера Бойко Борисов!”.

“Горд съм, че отново съм сред вас, скъпи приятели. Отношението между нас е доверието, което сме изградили през тези години. Горд съм, щастлив съм, че вие отново подкрепяте нашата кауза и нашата идея и знам, че на 2 април ще направим правилния избор. Не защото е важен за ГЕРБ, а защото е важен за България”, заяви той.

“Мина времето, в което хората се доверяваха на тези шарлатани, на тези измамници от ПП”, отбеляза Нанков и даде примери със спрени проекти от управлението на Промяната.

“Щели да довършат АМ “Хемус”? Имате 55 метра напредък!”, възмути се той.

“Няма как да ни победят, няма как да ни изчегъртат. Те са учени за друго – да слагат етикети и да продават мечти. Това са учили, това правят”, посочи следващият оратор – Младен Маринов, водач на листата в София – област.

Според бившия вътрешен министър в момента “границата е на решето” и обвини за това Бойко Рашков.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts