| | | |

Политолог отсече кои партии влизат в парламента

В момента разделението в България е между две крайни крила.

От едната страна са БСП плюс „Възраждане“, а от другата – ПП плюс ДБ. Повечето българи със своя здрав, консервативен балкански манталитет не клонят към нито едно от тях.

снимка Архив

Това каза в интервю за БГНЕС историкът, политически анализатор и председател на Младежкия консервативен клуб Кристиян Шкварек.

Шкварек обясни, че още от 90-те години на ХХ век е останало като наследство, което е чисто и просто геополитическо, че ляво е това, което е за Русия и СССР, а дясно това, което е за Европа.

Но това няма почва в реалната политология, категоричен е анализаторът.

Политическият анализатор коментира, че в момента в България има големи леви либерални партии – ПП и ДБ.

„Няма големи силни европейски консервативни партии, може би това пречи все още на българина да приеме това разделение“, заяви той.

Председателят на Младежкия консервативен клуб обясни, че не е песимист относно избирателната активност на предстоящите избори.

„В момента в България са останали много по-малко хора, отколкото пишат, че сме. Като се обновят списъците, ще видите, че избирателната активност може би е 46 – 47%“, смята той и уточни, че в Европа стандартът е 44%, т.е. може да се окаже, че в България има една нормална средноевропейска избирателна активност.

„И проблемът, може би, не е в хората, че не ходят да гласуват, а, че партиите не се занимават с това, което има някакво значение“, отбеляза политическият анализатор,

който прогнозира, че в 49-ото НС ще влязат само 5 политически формации – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts