| | | |

Борисов хвърли бомба: Само тази известна жена ми отказа да …

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава предизборната си обиколка, Днес беше в Смолян. Симпатизанти на партията го посрещнаха на крака с викове “Победа!”

Нека поканим д-р Дариткова първо. Това е единственият човек, който съм канил за минитър и ми е отказал. Искаше да си дойде в Смолян и да си работи.

Дълъг е списъка с правене на министри. Само заради това заслужаваш уважение. Крайно време е ГЕРБ да го управляват жени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Той покани бившата депутатка и председател на парламентарната група на партията д-р Даниела Дариткова да се включи към делегацията, която представя ГЕРБ в града.

“Подигравате ме, че от джипката раздавахме пари. Давахме за училища, детски градини и вие ги ползвахте.

Къде са те сега? Какво ви дадоха? Едно нещичко ми кажете и си тръгвам.

Еми, като няма, какво чакаме на втори? Нямането да стане повече “няма”. Имането е поне три пъти по-хубаво от нямането”, заяви още Борисов.

“От едната страна война – страхотно напрежение в света, падат банки, но Щатите имат държвен резерв, печатат долари и казват, че ще подкрепят всички. У нас когато паднат банки, лихвите отиват в небесата.

“ПП продължава да говори за предходните години, но забравя двете години, в които времето е било тяхно.

И ако ние излизаме и говорим и за хубавото и за грешките, въпросът е кой носи отговорност за последните две години – защото аз не виждам желаещи.

Не съм видял Кирил Петков да е казал, че носи отговорност за двете години, не съм чувал и Румен Радев да го каже, но го чувам да говори, че тези хора са направили бакии, които той се опитва да оправи, каза от трибуната кандидатът за депутат Тома Биков.

“Две години са достатъчно време, за да разберем добре ли живеехме. Не чувам някой, с изключение на фантаста Асен Василев, да казва, че хората живеят добре.

Не чувам България да е постигнала нито една цел – Шенген, Еврозона…

Това, че се хвалят с икономически растеж през 2021 г., но това не е тяхна заслуга, това е инерцията от нашето управление”, посочи Биков.

“Някой или не е правил нищо, или е допуснал много тежки грешки.

Много добре помня началото на инфлационната криза – лятото на 2021 г., когато скочиха цените на тока, когато достигнаха до 1000 лв. за киловат час и когато Асен Василев внесе актуализация на бюджета, без да има подкрепа за това, припомни Тома Биков.

Цените започнаха да се увеличават точно тогава, заради тока”, посочи той.

Той припомни, че Асен Василев досега три пъти е правил бюджет.

“Има една приказва – “три пъти го режем, а то късо, та късо”. Реже и все не им стига. И сега гласят да вдигат данъците”, заяви Борисов.

“Асен Василев се хвана с пенсионната система, която е пред колапс. Някой трябва да плати сметката и този някой е работещият българин.

И за наказание служебното правителство поиска 33 процента данък за свръхпечалба.

Ние няма да допуснем това, защото ще спечелим изборите на 2 април, ще направим правителство и България отново ще тръгне напред, няма да прилича на Кирил Петков никога повече”, каза той.

На трибуната се качи лидерът на ГЕРБ БОйко Борисов, който бе посрещнах с мощни възгласи.

“През 2010 г. започнахме нов път тук и 78 млн. бях ги оставил, но заминаха. Смолян-Девин, Смолян-Доспат, Девин-Кричим, бяха ями. За Доспат, за Кръстова гора нагоре… и сигурно трябва да минем нататък, Златоград-Ксанти, Рудозем-Ксанти – готово, направено е, даже компютри сложихме – но не работи.

Всичко това си го спомням, защото за всяко нещо от плувния басейн, до Околовръстното, до стръмната улица”, каза той и добави:

“135 млн. лв. имаше за региона. За всеки един град се направиха зали, детски градини, чудо.

Хайде моите опоненти да станат и пред медиите да кажат: Какво направи ти, бе, сине майчин. Половин милиард влагахме в Родопите, за да настигнем изоставащото, навсякъде нови пътища, каза Борисов от трибуната.

Идва някой и казва: ще променяме. Няма нищо по света, което да не може да стане и по-добре. Но те ни забиха…, разобличи ПП той.

Дедо ми казваше, че имането е три пъти по-хубаво от немането. Това е нямането в момента.

Мога много да говоря – от едната страна война, падат банки, но Щатите имат държавен резерв – печатат долари и казват, че ще подкрепят всички.

В България лихвите отиват в небесата. Асен Василев казва, че сме забогатели.

Тяхната клика са по-добре със сигурност. От сутрин до вечер се снимат как търчат по парковете, все едно ще имаме републиканско по лека атлетика на 2 април.

И в този момент започвам да съжалявам за Цецо Цветанов, защото той в това отношение можеше да е много ценен кадър, пошегува се Борисов.

Сега гласят да вдигат данъците. Няма такова нещо. Целият свят беше парализиран по време на ковид кризата. Трансформирахме завода, изнасяхме дори навън, припомни Борисов и добави:

Сложно ми е да обещавам, защото две години е много време, не може да си измиеш очите, все едно се будиш от кошмар. Сега трябва да се оправят финансите, да се оправят дефицитите, за да тръгнем към Еврозоната.

Не знам колко воля ще има народът това да го изтърпи.

След Станишев стягахме колана, след Орешарски пак, айде после дойде вдигнатият юмрук.

Сега тези Дебетата стенат и говорят за Еврозона. Благодарение на техните протести, на няколко хиляди човека, не сме в Еврозоната.

Тези, които най-викаха и мякаха, носиха ковчези, но народът не им даде и един процент.

И единственото, което им остана е да ме анализират мен. Излиза Бабикян, излиза Хаджигенов да ми дават оценка, а народът не им даде и един процент, това е смешно, посочи експремиерът.

“ДБ що не гласуват 25-30 процента за тях, както за нас. Както ни подреди народът, това е резултатът”, отсече Борисов.

“Макар и много трудно, знам как можем да се измъкнем, но измъкването означава мощна подкрепа за нас.

В противен случай пак ще кретаме и пак ще се съберем след няколко месеца, аз пак ще дойда, защото там, където трябва да пътуваме, сега никне трева… , каза Борисов и допълни, че десет милиарда поне ще трябват за дупките в бюджета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts