| | | |

Цирк и крясъци в ефира: Акад. Денков избесня на Цончо Ганев, Комитова ги надвика

Сериозни искри прехвърчаха в студиото на сутрешния “Нова телевизия” по време на предизборен дебат. В него участваха представители на ГЕРБ, ПП-ДБ, Възраждане, БСП и Български възход.

Скандал и крясъци в ефира, а в центъра на спора бяха несбъднатият премиер от ПП Николай Денков от ПП и Цончо Ганчев от „Възраждане“.

Всички обсъждаха най-актуалните теми и предизвикателства пред българската политика и икономика

По време на традиционния политически дебат в медията, двамата политици се изпокараха, а „горещият картоф“ се оказа темата за инфлацията и постоянно нарастващи цени на храните.

Зад банките бяха застанали Росен Желязков от ГЕРБ, акад. Николай Денков от ПП/ДБ, Цончо Ганев от „Възраждане, Кристиян Вигенин от БСП, Виолета Комитова от „Български възход“.

Според Денков всички цени са започнали да скачат заради войната в Украйна, но тази теза моментално бе оборена от Ганев:

„Той казва неща, които не са истини. Няма какво да го слушам. Не ми говорете, вижте как е в Прибалтика“, каза Ганев.


Тогава двамата кандидати започнаха да говорят един през друг на висок тон и нищо не се разбираше от думите им.

Виктор Николаев и Мира Иванова няколко пъти опитаха да ги спрат и им правеха забележки, но участниците в дебата сякаш просто не ги чуваха.

„Естествено, че войната допринася за влошаването на общото състояние. Няма война, която да няма цена, но всичко започна още с ковид кризата“, смята Виолета Комитова, която също се намеси на висок той, опитвайки се да озапти напрежението между ПП и „Възраждане“.

След като намалиха децибелите в разговора се намеси и Росен Желязков от ГЕРБ, който поде:

„Мисля, че е време разговорът да се върне в нормалния тон“, и смени темата с тази за данъка „свръхпечалба“, който готви държавата.


„Виждам, че целта на г-н Ганев е да покаже, че проблемите в държавата и в света, са заради нашата коалиция, но това не е така“, продължи да се заяжда акад. Денков, но бе прекъснат:

„Ама вие не направихте каквото трябва, когато управлявахте. Раздавахте на всички фирми по много, вместо на тези, които имат нужда. 150 млн. наляхте в такива компании“, веднага контрира Цончо Ганев на висок тон.

„Искам да реагирам, но аз няма да се надвиквам!“, ядоса се акад. Денков.

Комитова също се включи и отсече, че подобен диалог няма никаква полза за зрителя и не се решават нови проблеми, припомняйки се стари грешки и минали решения.

„Аз мога да му отговоря на г-н Ганев, но ако той спре да крещи и да спори и ми даде да се изкажа. Г-н Николаев, аз съм дошъл, за да изразя аргументи, това, което виждаме и в НС, но и тук, е едно непрекъснато надвикване от страна на „Възраждане“. Казват се лъжи, а после се крещи“, оплака акад. Денков.

Последните пререкания бяха по темата със съдебната реформа, като Ганев обвини ПП, че не са подкрепили важни промени, които щели да доведат до механизъм за отстраняване на главния прокурор.

Тук Денков се обърна към водещите: “Аз ще отговоря, но молбата ми е като почне г-н Ганев да говори да го спрете, защото аз няма как да се надвиквам с него. Мога да споря с вас, защото вие непрекъснато говорите неистини.

Не сме променили кворума. Аз съм дошъл тук, за да мога да изразя аргументи”, заяви Денков, но Ганев отново опонира, че говори само факти.

“Нека все пак да се изслушваме”, призова го водещата Мира Иванова.

“Тук има едно непрекъснато надвикване от страна на “Възраждане”, разбира се винаги съгласувано с някои други, за да не могат да се чуят аргументи.

Първо се казват едни лъжи, след което започва надвикване. Бяха запазени тези проекти за решение по начин, по който те така или иначе нямаше да бъдат приети в това Народно събрание.

Това, което ние декларирахме от първия ден, бе, че ще подкрепим тези решения, които предлага правосъдния министър Крум Зарков, които са получили одобрение от Венецианската комисия”, категоричен бе Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts