| | | | |

БСП-София брани МОЧА пред губернатора на София

Общинските съветници от групата на “БСП за България” в СОС внесоха в Областната управа днес жалбата срещу доклада на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Заедно с нея те връчиха на заместник-областния управител Дарина Николаева и молба за разрешение за ремонтиране на счупената плоча на монумента.

Заедно с общинските съветници в Областната управа бяха и кандидати за народни представители от БСП, начело с водача на листата в 23-ти МИР Христо Проданов.

“Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята и паметта, коментира председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след срещата със заместник-областния управител. –

Оттук възможностите са две. Областният управител може да върне доклада на Демократична България за прегласуване от СОС.

Ако тогава отново бъде подкрепен, ние ще се обърнем към съда.

Областният управител обаче може и да го обяви за нищожен. В този случай темата приключва и остава само ние да възстановим счупената плоча.

Разбира се, след като получим разрешение за това”.

Иван Таков добави, че активното мероприятие на ГЕРБ-СДС в тази предизборна кампания не е постигнало търсената цел.

“Резултатът е точно обратното на желаното от тях. На колегите от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет им се наложи да се унижат, ставайки гумен печат на една партия като Демократична България, чието политическо съществуване се осмисля само с битката срещу един паметник”, коментира Иван Таков.

Водачът на листата на “БСП за България” в 23-ти МИР Христо Проданов беше категоричен, че историческата памет трябва да бъде пазена.

“Това минава през съхранението на монументите като Паметника на Съветската армия и недопускането на вандалски прояви срещу тях, коментира той.

Затова ние ще възстановим счупената плоча за наша сметка. И ще продължаваме да пазим историческата памет така, както сме го правели винаги”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts