| | | | |

Борка Бонев ревна срещу ГЕРБ и ДПС за сигнала до ЦИК

“Спаси София” категорично се противопоставя на опитите на ГЕРБ-СДС и ДПС да използват Централната избирателна комисия (ЦИК) като бухалка за саморазправа с политическите им опоненти.

Това се казва в декларация на партията на Борис Бонев по повод решение на ЦИК.

На заседание на ЦИК от 22 март беше разгледан сигнал от гражданин, цитиращ медия “ПИК”, в който се твърди, че “Спаси София” е извършила нарушение на Изборния кодекс заради организирана приемна на общинския съветник Борис Бонев в нает от него трамвай.

С проект за решение, изготвен от представителите на ГЕРБ-СДС, се предложи ЦИК да накаже все още нерегистрираната партия “Спаси София”

за неправомерна предизборна агитация за предстоящите парламентарни избори, на които тя не само не може заради липса на регистрация, но не е обявила желание да участва.

“За нас е изключително притеснително, че някои членове на държавния орган, който трябва да гарантира законното и честно провеждане на изборите в България, демонстрират подобно ниво на правна неграмотност и тенденциозност.

Можем да сме единствено благодарни, че този път представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС не успяха да вкарат ЦИК в поредния юридически абсурд, с което допълнително да разхлабят крехкото доверие на обществото в способността им не да печелят избори, а да ги организират”, пишат от “Спаси София”.

“Местната власт не е в предизборна кампания – Столичният общински съвет не се разпуска с всеки мимолетен живот на поредния парламент.

А според закона общинските съветници трябва да информират своите избиратели за дейността си, независимо дали тече предизборна кампания за друг вид избори”, са мотивите на “Спаси София”.

Да изпълняваш законовите си задължения не е и не може да бъде забранена политическа дейност.

Не можем да бъдем винени, че най-обикновена приемна на общински съветник е по-оригинална и привлича повече внимание от нечия предизборна кампания, посочват от там.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts