| | |

Динко Вълев изпревари държавата, ето какво решение е взел

Динко от Ямбол изпревари държавата. Докато властите спорят в кое ведомство да бъде въздушната медицинска помощ и колко хеликоптера да се купят или не, Ловеца на мигранти от Ямбол обяви, че купува специализиран вертолет, който ще предостави в услуга на обществото, предаде Press TV.

„Много вероятно е човешки живот да бъде спасен, ако разполагаме с такъв хеликоптер. Ще регистрирам фирма, ще сключа договор с всички болници и при позвъняване на определен номер, ще може да се реагира.

Разбира се, срещу съответното заплащане, но това е нормално. Надявам се и то да не е високо, а да е достъпно за хората“, сподели Динко Вълев.

Идеята му е възникнала, след като в началото на септември 2022 година ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него.

„С Божията воля и с добрите доктори вече съм добре. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни.

След инцидента животът ми се преобърна. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър“, категоричен е ямболията, пише dunavmost.com.

Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия. Препоръчват му да потърси помощ в София.

Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до „Пирогов“ в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение.

„Ако нямах пари, нямаше да съм жив“, лаконичен е Динко Вълев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts