| | | | |

Фандъкова разкри тя ли ще е кандидата на ГЕРБ за кмет на София

Паветата около НС ще бъдат пренаредени в началото на лятото.

17 детски градини ще бъдат завършени до края на годината


„И ние, и всички останали общини, имаме много конкретни задачи с техническото обезпечаване на секционните избирателни комисии. Длъжни сме да изпълняваме закона и указанията на ЦИК.

След последните промени в Изборния кодекс ще се гласува зад паравани, а не в тъмни стаички.

Проблемът беше, че нямаше никакви технически параметри за това колко да са високи, накъде да са обърнати и чрез сдружението на общините беше направено запитване към Министерски съвет, но отговорът беше ние да решим какво да правим”, обясни столичният кмет.

“Затова написах писмо към ЦИК, за да погледнат сериозно, защото докато те боравят с документи, ние работим с хората, които искам да са спокойни.

Взехме решение да използваме елементи от тъмните стаички, които вече имахме, и да бъде оформен параван, който да бъде отворен към комисията. Избирателят ще бъде с гръб комисията и тайната на неговия вот ще остане. А

в същото време няма да има възможност да снима или да подменя бюлетини“, заяви Фандъкова.

Това съобщи пред БиТиВи кметът на София Йорданка Фандъкова.

„За всички е много неудобно, че нямаме бюджет, но благодарение на финансовата дисциплина, която винаги сме имали, особено в условията на криза, без да натоварваме гражданите, на които тя се оказва още по-сериозно, работим, за да можем да имаме още по-висока събираемост и да използваме безвъзмездни средства.

За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани данъци, благодаря на гражданите. Очакваме с нетърпение формирането на правителство и приемането на национален бюджет“.

„Има две сериозни предизвикателства – градският транспорт и увеличаването на цените на строителни материали и приемането от Министерски съвет на методиката на индексация“, отбеляза още тя.

Най-скъпите проекти са проектите за канализация, сега някои европейски програми позволяват и средства за отчуждаване, посочи Фандъкова.

„Паветата около Народното събрание ще се пренаредят, когато експерти се произнесат за технологията. Задължихме изпълнителите да направят тестов участък. Той трябва да бъде утвърден от института за паметниците на културата.

Глобихме ги 100 000 лв. за едно паве. Пренареждането вероятно ще стане в началото на лятото“, заяви столичната кметица.

Работи се активно по ремонта на трамвайната линия по бул. „Борис Трети“, изпълнителите също са глобени, съобщи Фандъкова.

Разширява се метрото от „Хаджи Димитър“ до „Левски Г“ – това е единственият проект със средства по плана за възстановяване, припомни кметицата.

Ремонтът на „Граф Игнатиев“ беше проверен от ОЛАФ и не бяха установени нарушения, заяви тя.

Строят се общо 23 сгради на детски градини, 17 от тях ще бъдат завършени до края на годината.

Фандъкова отново потвърди, че няма да се кандидатира за следващ кметски мандат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts