| | |

Ад в небето над България! Пилот на самолет загуби съзнание

Самолет на авиокомпания Tarom кацна аварийно на летище Отопени в Букурещ, след като капитанът загуби съзнание по време на полета. Самолетът е излетял от Тимишоара и се е насочил към Египет, пише сайтът digi24.ro.

Самолет на Tarom направи аварийно кацане преди няколко минути на летище Отопени.

Самолетът е излетял от летище Тимишоара и се е насочил към Египет, но когато е над България, пилотът, по-точно командирът на самолета, е останал в безсъзнание и затова е взето решение самолетът да бъде върнат спешно до летище Отопени.

КАДЪР: digi24.ro

Към момента не знаем какво е здравословното състояние на пилота, но на място са се намесили екипи на SMURD, след като летището е поискало тяхната намеса.

Пилотът е на около 30 години и му се оказва медицинска помощ на място.

Това разказва журналистът от медията Силвиан Трандафир.

Компанията TAROM предава, че безопасността на пътниците и екипажа в нито един момент не е била застрашена и че полетът RO 7673 ще излети при първа възможност за Египет.

Вижте пълното съобщение за пресата на компанията:

„Компанията TAROM информира, че поради спешна медицинска помощ на един от членовете на командния екипаж, самолетът, изпълняващ полет RO 7673 по маршрута Тимишоара-Хургада, извърши аварийно кацане, съгласно стандартните процедури в подобни ситуации.

Отбелязваме, че на борда е имало 184 пътници, като тяхната безопасност и тази на екипажа в нито един момент не е била застрашена.

Самолетът се приземи при максимално безопасни условия на международното летище Анри Коанда, а пилотът беше поет от медицински екип.

Полет RO 7673 ще излети за най-кратко време до Хургада – крайна дестинация, прогнозираме местно време 18:00.

Благодарим ви за разбирането и ви напомняме, че безопасността на екипажите и пътниците на TAROM е била, е и ще остане наша основна цел.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts