| | | |

Журналист заби с въпрос Стефан Янев, политикът прихна в смях

Не мисля. Оценявам шегата ви, но не мисля, че ще се снимам с кожено яке или мотор. Искам просто да се виждам с хората, а не да правя показно с какво съм облечен или до какво съм застанал.

Това заяви през смях лидерът на Български възход (БВ) Стефан Янев в ефира на Нова нюз, отговаряйки на въпрос на Любо Огнянов дали и той, както други политически лидери, ще заложи на кожено яке и мотор в кампанията си.

„До известна степен много варианти бяха проиграни в 48-то НС, освен варианта за широка коалиция на големите партии. Това обаче го изключвам заради говоренето на въпросните две партии“, каза той.

„Няма да сработи и правителство на малцинството, защото няма кой да го подкрепи. Няма как и пак да ходим на избори“, смята той.

По думите му има друг изход от ситуацията – правителство, което се базира на коалиционно споразумение.

„Прозрачният, отчетният, правилният начин, по който гражданите виждат кой каква отговорност поема, е начинът, който би сработил“, смята Янев.

„Дяволът е в детайлите – важно е да се види какви ще са принципите на едно такова коалиционно споразумение. Не мога да кажа дали имаме предпочитания с кого да се коалираме, политиките са важни“, заяви той.

„Повече от две години сме в политическа криза и фактът, че за 5-и път отиваме на избори е достатъчно доказателство.

Основният проблем е невъзможността на политиците да излъчат правителство, което е важната задача. Който успее да разсече този възел, ще има възможност да покаже на българските граждани, че заедно, като общество, можем да живеем по-добре“, подчерта Янев.

Според него е много важно да се знае кой за какво носи отговорност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts