| | | |

Панаир в bTV: Деси Атанасова подкара Лорер, той шашна всички с лъжи и некомпетентност

В ефира на БТВ се провежда голям политически сблъсък. Знаковите лица на партиите, които имат най-голям шанс да влязят в 49-то Народно събрание, влизат в открит дебат по важните въпроси, които вълнуват всички българи – инфлация, ръст на цените, икономическа криза.

Големият дебат започна с голямо напрежение между представители на претендентите за първото място на изборите.

В студиото, за да отговарят на въпросите на Мария Цънцарова и Златимир Йочев, бяха Даниел Лорер от ПП, Десислава Атанасова от ГЕРБ, Петър Чобанов от ДПС, Цончо Ганев от „Възраждане“ и Георги Свиленски от БСП.

Атанасова и Лорер незабавно влязоха във вербален сблъсък, а причината беше, че и двамата си прехвърляха отговорност за тежката ситуация в страната.

Въпреки че Лорер поде речта си с думи, че политиците трябва да се смирят и да се обединяват, още в следващото си изречение изтъкна колко е пропаднала страната по времето на ГЕРБ, а именно през последните 12 години.


Атанасова побърза да вземе думата и не му остана длъжна, изтъквайки двете години на безвремие на „Промяната“.

„Спрете да се оправдавате с ГЕРБ, това работи само до едно време“, скастри го тя, а това повлече разговор един през друг на кандидатите. Те бяха усмирени от Йочев, който обясни, че регламентът обещава време и на останалите кандидати и насочи вниманието към Чобанов.

Свиленски изчака спокойно реда си и укори опонентите си, че никой не говори по същество, а дава цинични отговори за причините за инфлацията.

При тези думи Лорер избухна в смях и безуспешно опита да прекъсне бившия си коалиционен партньор.


„Всички разбираме болката, когато пазаруваме, но таван на цените води до купони за продукти, както ни е известно от далечното минало“, каза Лорер, но не може да довърши, защото заедно със Свиленски започнаха да говорят един през друг.

Атанасова се намеси, че ПП са вдигнали пенсиите, но в крайна сметка хората са по-бедни заради инфлацията. Лорер пък на свой ред бе хванат от камерите да се удря през челото.

Чобанов се съгласи с Атанасова и попари политиките на „Промяната“, давайки пример как ДПС е успяла преди години да пребори такъв проблем.

Лорер отново опита да каже, че благодарение на ПП пенсионерите взимат повече, а останалите участници в студиото започнаха да се смеят и да се подиграват на думите му.

Десислава Атанасова не издържа на тези думи и се включи, показвайки графики на „Евростат“ колко по-зле в момента са българите:

„Първата стъпка е да се борим със спекулата и цените, но не с някакъв сайт. Трябва да има силна държава, работещо КЗК и КЗП“, подчерта тя. По думите й тези институции две години не са работили.


Темата за пенсиите бе „горещият картоф“ между Атанасова, Лорер и Свиленски. Социалистът обясни какви точно мерки предлага БСП, а именно – данъчни облекчения за хората до 26 г. и увеличение на пенсиите.

Атанасова пък заяви, че темата не трябва да популистка, а да се коментира в детайли от експерти, за да се види какво точно може да си продължи държавата.

През цялото време от мястото на Лорер се чуваха нечленоразделни звуци и реакции на всичко казано, особено на критиките на Атанасова, че именно заради политиката на ПП в момента в момента има ръст на теглените кредити, според БНБ.

„Ама няма нужда да ми възклицавате“, реагира тя на звуците на Лорер, повишавайки тон.

„Това е пушилка, което говорите. Кредитите растат, заедно с българската икономика“, поде той, но Атанасова го скастри, че говори пълни глупости.


„Ама цялата икономика се развива. Депозитите са там, няма страшно“, каза той.

„В какво качество говорите и оспорвате доклад на БНБ, имате ли такова образование?! Това е официална статистика, аз ще ви я дам, да си я гледате пред камера“, каза тя, но не провокира нерви у Лорер.

„Ние искаме мерки и за младите, и за старите, но трябва да пазим хазната в рамките на 3% дефицит“, каза той, но пък тогава Цончо Ганев му каза, че приказва глупости.

След като политиците се скараха за Плана за възстановяване и развитие, дойде време за темата за природния газ.

„Ох, ох“, възкликна Лорер, а после поде:

„Ние завършихме гръцката връзка, така България има газ“, заяви той.

„Вие сте просто уникален лъжец“, възкликна Цончо Ганев.

„Ама вие лъжете, трябва да бъдете спрян“, намеси се и Атанасова и добави: „Ама, вие чувате ли се?“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts