| | | |

ШОК ВИДЕО: Недоволни нападнаха Кирил Петков: Млъкни бе, млъкни, лъжец!

Инициативен комитет „СПАСИ Провадия“ с подкрепата на ПП-ДБ стартира подписка за извършване на референдум за изграждане на околовръстен път на гр. Провадия.

Официалното стартиране започна днес в 18,00 часа пред часовниковата кула на града със специален гост Кирил Петков.

Излизането сред хората в Провадия е една от малкото подобни публични прояви на бившия премиер по време на кампанията и обществената реакция показва, че изглежда е бил прав да избягва подобни срещи.

Недоволни граждани посрещнаха Петков с обвинения, че именно неговото правителство е замразило проекта на пътя, за който сега ще събира подписи. Отделно не му бяха спестени и критики за инфлацията и цялостната дейност на кабинета.

“Фалшивите новини идват от вас”, “Дигнахте пенсиите и сега яйцата са 50 стотинки, вместо 20 стотинки”, нападнаха го местните хора, съобщава Трибюн.

На Кирил Петков се наложи да се обяснява напоително за изказването на Асен Василев: „Да го д*хат бедните“.

Лидерът на ПП обясни, че цялото изказване на приятеля му е било, че ГЕРБ са работели на този принцип. Но и подчерта, че не одобрява езика на колегата си и не е съгласен, че трябва да се използват такива думи.

„Само 164 работни дни ние успяхме да вдигнем пенсиите 3 пъти!“, заяви за пореден път Кирил Петков, но граждани му опонираха, че е вдигнал и яйцата на 50 стотинки от 20.

На недоволството на събралите се, се че чуха призиви на хора от “Промяната”: “Млъкни бе, млъкни” и “Нека спазваме добрия тон”.

Изграждането на Обходен път на Провадия реално не е и от компетенциите на местен референдум, какъвто искат да правят „промяната“. Проектът не може да бъде осъществен от община Провадия, защото това е въпрос, който се решава от Министерския съвет.

Положително становище беше дадено по време на третия кабинет „Борисов“, когато беше даден старт на проекта и стартираха тръжни процедури. В последните 2 години обаче въпросът е замразен, а галопиращата инфлация направи реализацията му в одобрените финансови параметри – невъзможна.

Затова фирмата, която спечели търга, чака актуализация на цената на обхода на града. Решение няма и към днешна дата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts