| | | |

НА ЖИВО Борисов: На нас ни е важно да ни изпратите на преговорите с пръв резултат

Бойко Борисов е на среща със симпатизанти във Видин. Продължава предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ.

Листата на ГЕРБ – СДС в региона води Росица Кирова.

“Нямам загубени парламентарни избори, защото се обединихме с ГЕРБ. Няма повече време за чакане. Имаме възможност да ги бием и да разберат къде им е мястото”, заяви Росица Кирова.

Тя представи листата с кандидат-депутатите на ГЕРБ. Хората може да се развиват, благодарение на отношението на г-н Борисов към младите хора, посочи Кирова.

По думите й няма по-лошо от това да се сблъска човек с болестта и обясни, че в листите на ГЕРБ има много лекари.

“Виждам, че много политици слагат грешната диагноза на това, какво се случва в държавата. Когато човек има температура, тя е признак на инфекциозно заболяване.

Не търсите само лекарство за намаляване на температурата. Търсите причината”, обясни Кирова. Тези хора не знаят как да ни излекуват. За да получим лечение, трябва хора, които да знаят как.

Аз съм сред хората, които знаят как да ни излекуват, как да върнат България в правия път”, заяви Кирова. И обяви задачата на организацията – да излъчи поне двама народни представители от областта.

Според Кирова хората във Видин искат най-много да имат път.

“Г-н Борисов изпълни ангажимента си към Видин и целия Северозапад, след това обаче дойде времето на шарлатаните. Ремонтът спря, не си помръднаха пръста. Две години загубихме, Видин няма път”, посочи тя.

Трябва ни редовно правителство и някой, който да умее да управлява държавата, каза още Росица Кирова.

“Две години търпим лъжите им, глупостите им. Два метра асфалт не положиха, техните коалиционни партньори се отрекоха от тях.

Президентът се отрече от тях. Време е България да се отрече от тях!”, обясни Александър Матеев, който пръв взе думата.

“Две години лъжи”, така обобщи времето на ПП Младен Маринов, водач на листата на ГЕРБ – СДС в София – област.

Той обърна внимание върху лъжите на бившият вътрешен министър Бойко Рашков и беззаконието му.

По думите на Маринов, също бивш вътрешен министър, е започнала тенденция петима униформени да загубят живота си заради началническо поведение.

Според него Западна Европа е препълнена с бежанци, дошли от България. Всички, които са минали през българо-турската граница, ще ни бъдат върнати, а те са стотици хиляди, заяви Маринов.

Според него единственият фактор България да се справи с миграцията е Бойко Борисов. Той единствен осъзна, че миграцията трябва да се спира там, където започна.

Благодарение на него Европа обърна внимание на Турция, каза още Маринов.

Всяко излизане на министъра на вътрешните работи да се похвали, на следващия ден бележим нов проблем с мигрантите. В момента държавата е на автопилот, обясни той.

Маринов призова присъстващите в залата да доведат колкото се може повече хора до урните на 2 април.

След него думата взе Николай Нанков, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Ловеч.

Николай Нанков пък обясни, че търси пенсионери, които са благодарили на Кирил Петков за вдигането на пенсиите, но засега не ги намира.

Той добави още, че за две години са спрени строителствата на три магистрали.

“Ние не само договорихме срокове, работихме денонощно по Хемус, по Западния път, бяхме отделили ресурс. Този ресурс изчезна. Аз ще търся човек от Северозапада, който да е доволен”, каза Нанков

Нито един от вас няма да ми посочи едно нещо, променено през тези две години за добро, категоричен бе Нанков.

По думите му ГЕРБ е създала програма за 100% безплатно финансиране на жилищните блокове. “Защо го направихте, бе скъпи шарлатани?, обърна се иронично Нанков към бившите управляващи.

“Ние с Роси и г-н Борисов ви обещаваме, че до месеци след съставяне на редовно правителство, ще продължим строителството и на Хемус, и на Западния път”, каза Нанков.

Вдигнете глава, скъпи граждани, имате основание, че живеете тук, обърна се Злати Живков, кмет на община Монтана. Надявам се, че следващата седмица ще изберем хора, на които може да разчитаме. Надявам се следващата седмица да победи

По думите му ГЕРБ е създала програма за 100% безплатно финансиране на жилищните блокове. “Защо го направихте, бе шарлатани?, пита иронично Нанков.

Ние се сърдим, че не ни помагат. Ами те хората не са идвали, не знаят разликата между едното от другото село, не може да им се сърдим много, те просто не знаят, каза и Калин Каменов, кмет на Враца.

Според него всеки път, когато тръгва за София, той се кръсти, защото пътят е катастрофален. Две години никой не обръща внимание, защото липсва опит.

“Когато обичаш народа си, тогава правиш компромиси, другото е инат. Ние сме доказали, че може да правим компромиси, да преглъщаме обидата”, обясни още Каменов.

По думите му умният поправя грешките си, а глупавият ги повтаря.

След него на сцената излезе и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Когато станах премиер, имаше само четири колони, нямаше мост до Видин. Направих пътека до Брюксел. Сега има страхотен трафик, тир след тир. Мостът се изплати, но цялата област спахте.

При нас бяхме на излишък, това е като истински стопанин на дома си, така и ние управлявахме държавата.

Не може да не съм ви сърдит. Всяка събота и неделя имаше панаир във Видин. Един протест няма или те почват, когато има кой да ви уйдисва на протестите. На трети ще кажете “айде почвай”.

Аз знам как съм направил един мост на Видин.

Милите медии нямат въпроси, две години търпяхме да сипят компромати и лъжи по нас, каза той.

Чувате ли 50 млрд. ще инвестираме?!? Ходих до Брюксел и се върнах, аз се натъжих, каза Борисов.

Парите, 200 млн.лв, осигурихме за път. А той ще обяснява, че ще инвестира 50 млрд., откъде ще ги вземеш бе?, пита Борисов.

Големите държави в Западна Европа са наши приятели, виждате в Париж какво се случва, но ни е сме друга нация. Аз убедих колегите, че е много опасно в смесено население да върнеш мюсюлмани. Като започнат със самолети да ни ги връщат, къде ще ги настаняваме.

Той разказа как са подписали споразумение и цяла Европа е плащала на Турция да си държи мигрантите.

От едната страна гинат нашите полицаи, от другата – мигрантите. Те няма къде да ги държат, в моргите седят в чували, каза още Борисов.

Не знам на какво основание парадират тези хора. Видите ли ние сме по-хубави, ГЕРБ да ни подкрепи нас.

За две години така се сринаха, и седем партии имат един процент по-малко от нас. А тогава защо ние да ви подкрепяме?”, пита Борисов.

Той каза, че половин милиард отгоре са сложили, а не са построили нищо. По думите му “Има такъв народ” и “Продължаваме промяната” са се скарали заради този половин милиард.

Днес имат брънч с пача и кисело зеле

Сега обясняват, че било, каквото било, почваме отначало, ама така правят жените, а ние не сме жени, каза Борисов и се извини на жените.

Той обеща, че ще направи църквата в Петрохан, ще успее да продължи да плаща пенсиите, защото това е идеология на ГЕРБ, която спазва от 12 години.

Учудвам се на нашите хора, ако не сте вие, никой не може да ме накара да се захвана с тази работа. Жал ми е, мъчно ми е, каза още Борисов. Станем ли първи, нямаме заден ход!, добави той

ГЕРБ може поне в три варианта да направи правителство, заяви той.

Оформи се ляв блок, имаме много да мислим след втори. На нас ни е важно да ни изпратите на преговорите с пръв резултат, заяви още Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts