| | | |

Скандален гаф или внушение на bTV? Зрителите беснеят след тази манипулация на Цънцарова и Йочев

Мрежата ври и кипи след дебата в събота вечер по bTV, в който участие взеха представители на формациите, които имат най-голям шанс за 49-то НС.

Припомняме, че в разговора участваха Даниел Лорер от ПП, Десислава Атанасова от ГЕРБ, Петър Чобанов от ДПС, Цончо Ганчев от “Възраждане” и Георги Свиленски от БСП.

В студиото се разрази скандал, като основни действащи лица бяха Лорер и Атанасова, но естествено в него не пропуснаха да се включат и част от другите участници.

Георги Свиленски пък укори остро водещите, че сами не спазват регламента си и той не получава думата, колкото останалите.

По време на третата част на дебата обаче, Мария Цънцарова и Златимир Йочев, които водеха политическата битка на екрана, показаха данни от проучване на “Маркет линкс”.

Именно това обаче предизвика бурни реакции в мрежата. Причината е, че данните са доста стари.

Всъщност проучването на социологическата агенция е направено в края на февруари, а данни за нагласите на гражданите за парламентарния вот на втори април, има публикувани и много след това.

Във въпросното проучване преднината и победата е за обединението ПП/ДБ, а в последните дни много агенции пък дават превес на опонентите им от ГЕРБ-СДС.

Именно така изкараните данни, според част от зрителите, са некоректни и опит за внушение. Те се чудят дали става въпрос за неволен гаф на медията или целенасочено и нарочно на аудиторията е представена именно тази графика.

В крайна сметка, което и от двете да е вярно, няма как да не се отбележи, че данните от проучването са остарели и нерелевантни към сегашната обстановка, пише Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts