| | | |

Спипан в крачка: ВИДЕО закова Асен Василев и ПП в брутална лъжа за милиарди левове

В социалната платформа „ТикТок“ се появи видео на Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Потребителят, качил кадрите, обвинява в лъжа бившите управляващи и подкрепя твърденията си с видеа на техни изказвания, в които си личи как през 2021 година казват едно, а през 2022 правят точно обратното на думите си.

„Да ви припомня, ако сте забравили“, е написал потребителят над видеото и още:

„С тези евтини лъжи докара държавата пред фалит“.

За какво по-точно става въпрос?

В партийно видео от 2021 година Асен Василев получава въпрос дали ще строи магистрали със заеми. Тогава той отговаря:

„Не, в момента 8 млрд. лева на година се харчат не по предназначение. Един мост, ако вземем моста на Видин, е 200 млн. Значи на година имаме 40 моста, без да взимаме допълнителни заеми.

Магистрала „Хемус“, от край до край, от София до Варна, с всичко построено още по времето на комунизма, е 4 млрд. Значи с тези 8 млрд. може да построим две такива магистрали. Проблемът не е в парите“, каза той.

На кадрите се подчертава, че видеото е от кампанията на ПП преди изборите през 2021 г. Следват кадри от 2022 година и изявление на Кирил Петков, в ролята му на премиер на Република България, вече след вота.

На тях той оповестява вземането на нов дълг в размер на 7 млрд.

После следват кадри на вече бившия министър Даниел Лорер. Те са от негово участие в „Панорама“ през 2022 г., където той заявява:

„Заемът, който се взима, е за инвестиции, в инфраструктурата на България, по която 10 години вече нищо не е правено“.

Лорер лъсва и на още едно видео, този път от гостуване през 2022 година при Цветанка Ризова от „Лице в лице“, която също пита бившия министър защо се теглят непрекъснато външни дългове:

„Трябва да наваксваме. От този външен дълг, парите отиват за инвестиции в България, инфраструктура и хора – социални програми, здравни програми, пътища“, казва той.

Видеото продължава с изказване на икономистът Николай Василев, който предупреждава за размерите на дълговете, които теглят от ПП и как трупат популярност, която ще плащат децата ни.

Накрая се завършва с информация за доклада на МФ от преди дни, в който служебният финансов министър Росица Велкова предупреждава, че страната ни може да стигне до фалит, ако не се направят радикални промени в политиката.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Ето и цялото видео:

снимка Архив

Similar Posts