| | | |

Арогантност: Травестите от драг шоуто се изкараха жертви, плашат със съд

С наближаването на изборите за пореден път ставаме свидетели как политици използват ЛГБТИ общността като изкупителна жертва на популистки провокации и клевети чрез насърчаване на страх и омраза.

The Steps не за първи път става обект на провокации с политическа мотивация.

Броени дни преди изборите сме свидетели на нова координирана клеветническа кампания по повод инициативата ни Drag Bingo.

Това се казва в разпространена късно тази вечер позиция на организаторите на събитието, за което по-рано стана известно, че е финансирано от Национален фонд “Култура” с внушителната сума от 77 000 лева.

“Драг изкуството представлява важна част от историята и културата на ЛГБТ общността като артистично средство за себеизразяване и протест срещу наложените обществени стереотипи.

За нас е гордост да празнуваме красотата и разнообразието на драг изкуството”, се казва още в сълзливото съобщение.

Организаторите обясняват, че големият интерес от разнообразна публика към всяко тяхно драг събитие демонстрира каква важна част от съвременната култура е драгът (преобличането на мъже като жени – б.р.).

Те благодарят на Национален фонд “Култура” за подкрепата и доверието към проекта, (оказва се, че събитието Drag Bingo е само малка част от него), тъй като финансирането на такива инициативи е не само

ключово средство за овластяване и противодействие срещу дискриминацията, но и иновативен метод за културно обогатяване и включване на различни публики.

“Ще продължим да изпълняваме одобрения от НФК проект, спазвайки всички изисквания на фонда; подобни провокации не са ни разколебавали, няма да успеят и в бъдеще”, обещават организаторите на травеститското шоу.

Накрая те категорично “осъждат всякакви опити за провокации и теглене на предизборни политически дивиденти, насочени към ЛГБТ общността и си запазваме правото да предприемем правни мерки срещу подобни клевети”.

По-рано днес от Министерството на културата назначиха проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата и целесъобразността на финансиране на проекта с присъстващ хазартен елемент „Дългосрочна програма за растеж на The Steps – иновативно мултифункционално културно социално предприятие“,

който е бил финансиран от Национален фонд култура през 2022 г. по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts