| | | |

НА ЖИВО Борисов: ДБ и ПП и всички пембени, независимо от резултата на изборите, ние трябвало да ги подкрепим, защото те са богоизбраните, на олигархията хората, на Nexo! Няма да го позволя!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава обиколката си в страната. Днес събра членове и симпатизанти в Ямбол. Водач на листата е бившият областен управител Димитър Иванов.

Моят спомен с Ямбол започва с нощите, в които градът беше потънал в страх, когато бяха убити таксиметровите шофьори, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хората помнят за безводието, за депата за битови отпадъци, площади, музеи, зали, кметът публично ми благодари. За пречиствателни станции, околовръстни…

Това е сътворено от нас, уважаеми медии.

Искам да излязат опонентите ни и да покажат какво са направили.

Тракия е в безобразно състояние. Новите мантинели сега са едни червено-бели лентички, които вятърът развява и показва, че там трябва да има мантинели.

Вие що не отидохте при Шишков и да го питате какво ще стане, ако на мястото на тази лентичка стане катастрофа.

Защото пътят, който е натоварен от тир след тир, от машини с дървен материал за Турция и Гърция, при жегите, при които асфалтът не може да издържи. Но има 1,6 млн. за поддръжка, а нищо не е поправено.

По мое време като намерите дупка, се редят трите телевизии и почвате да снимате наоколо. Кой ви уплаши, какво стана с вас, какво е това мълчание, попита той медиите.

Събраха се 7 партии да ме победят и пак не са сигурни, че ще го направят. На 15 места в Ямбол можем да отидем и да кажем, че това е благодарение на нашата експертиза, направено е. Сега знаете ли какво е – от всеки храст изскачат мигранти, посочи Борисов.

И ГЕРБ иска IT специалисти да наблюдават как “Информационно обслужване” въвежда данните от изборите, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че е получил писма от лидерите на “Възраждане” и БСП Костадин Костадинов и Корнелия Нинова, които се съмняват в честността на процеса. Костадинов призовал за наблюдатели, защото партиите нямат политическо присъствие в ИО.

За всеки град знам всичко наизуст, знам за всеки един проблем на градовете, изтъкна той.

Уважаеми медии, медиите на олигарха Прокопиев, днес направиха интервю със странни въпроси с едно съгласие и то какво е съгласието – че видите ли, ДБ и ПП и всички бембени, независимо от резултата на изборите, ние трябвало да ги подкрепим, защото те са богоизбраните, на олигархията хората, на Nexo…, възмути се Борисов.

ПП са се сринали, ние ги водим с 12 процента. Предлагат да ги подкрепим, за да продължат да източват държавния бюджет в посока Лукойл и Нефтохим – Бургас.

Източиха ли ви по едно левче, сладко ли ви беше, хубаво ли ви беше, гласувайте пак за тях. Но ние няма как да подкрепим подобно нещо, отсече той.

Те са бити, победени са от ГЕРБ и победените искат победителите да ги подкрепим да правят безчинства. Стига толкова, не може повече, няма да го позволя, отсече Борисов. Без ГЕРБ стабилно управление няма, допълни той.

Единственото, което ги събира ПП и ДБ е да падне Гешев, но излизат проучвания – само 1,5% се интересуват от това. Хората се интересуват от инфлацията, цитира лидерът на ГЕРБ.

Онзи ден за брънча като ги подхванат – грънч, брънч по Гоце-Делчевски, аз им казах, че това е пача с кисело зеле. А те пускат, че брънчът е следобедно кафе, разсмя залата Борисов по повод дадения брънч от ПП.

Бившият министър на земеделието Десислава Танева откри срещата, като разобличи текущите правителства и редовното на Кирил и Асен за сривовете в селското стопанство.

Животновъдите намалиха масово погоовието си, за да могат да изхранят останалите си животни, посочи тя.

Танева даде пример от времето, когато е била мениджър на една от големите компании в региона. Пред очите ми е гледка, когато една жена ми благодари, че има с какво да храни семействата си.

Днес, 20 години по-късно, вече трябваше да си говорим по друг начин. Много трудни години предстоят, а когато има неграмотност навсякъде, лозунги и брандове, така се получава.

Всеки плаща сметката за този популизъм. Важно е, че на 2 април трябва да убедим социалния си кръг, че не рекламата, а експертизата може да свърши работа.

ГЕРБ мисли за доходите, за да можете да си позволите повече. Ние ще увеличаваме доходите по начин, по който да не провокираме висока инфлация, посочи Танева.

Тя се възмути от Асен Василев и за неизнесеното зърно на производителите.

Драстично падна цената на зърното и инфлацията в ЕС я спря. Такова цинично поведение не съм виждала наистина.

Това, което ГЕРБ ни обвиняват, че нямаме лозунги и говорим истината.

Но аз се питам – откъде имат Промяната тези пари за всеки за торбичка, за всеки в Сливен пред общината безплатно кафе. Пийте безплатно кафе, това е кампания за 1 млн. лв. Невероятна и най-скъпа рекламна кампания. Това е от нашите пари, посочи Танева.

И лъжат хората, че 10 години хората са яли домати с пестициди. Всеки домат е бил проверяван за пестициди. Лъжата им няма граници и продължават, възмути се тя.

Не се поддавайте на рекламите, ако беше нещо хубаво, нямаше да се дават пари за реклама, заяви бившата министърка.

Ние сме скромни, но всеки от нас е познат, живее сред народа си и може да даде доброто решение, категорична е тя.

ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила и на тези избори, закани се водачът на листата. Според него правителството на “Промяната” е довело застой в регионите, няма и реализирани проекти и само ГЕРБ може да изведе страната от тази ситуация.

Иванов изтъкна как при управлението на ГЕРБ миграцията е била нулева, “благодарение на контактите и действията на премиера Борисов с Турция, и достойните ни граничари”.

Докато сега и на 10 км от Ямбол се виждат групи с мигранти. “Политиката е отговорност към хората, тя не е училище за аматьори и шарлатани.

Затова на 2 април, за стабилна България трябва да излезем и да гласуваме с номер 2″, призова Димитър Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts