| | | |

Проф. Константинов: Нещо опустошително ще стане навръх изборите, ако не се…

През последните 2 дни допуснахме хаос като реакция на бомбените заплахи. Едни училища изпълниха инструкциите, но други директори поеха риска да продължат учебните занятия.

Това заяви пред Нова телевизия изборният експерт проф. Михаил Константинов.

„Трябва да се съберат всички отговорни институции в страната, включително и представители на ЦИК и да се напише какво ще се прави, когато възникне тази ситуация на 2 април.

Трябва да се действа по единен начин и да се разпореди на председателите на секции и на ръководствата на всички комисии какво правят при заплаха от бомба.

Трябва да е ясно кой носи отговорността.

Шансът заплахата да е истинска е много малък, но ако има бомба и тя гръмне – ефектът ще е опустошителен.

Нека най-късно до събота да се приеме кратък протокол какво правят СИК, РИК и ЦИК, защото и там може да се получи сигнал за бомба“, призова математикът.

Той припомни големия атентат срещу Консервативната партия във Великобритания преди 30 години.

„Бомбата беше заложена 6 месеца преди това. Беше взривена радиобомба, загинаха хора“.

„Трябва да освободим шефовете на комисии от отговорността да взимат те решения, да им се разпореди отсега какво решение да вземат и друг да поеме отговорността“, заяви той.

На въпрос дали на този вот още по-малко хора ще отидат до урните, проф. Константинов заяви, че народът очевидно се отблъсква от политическия живот

„Аз съм оптимист. Смятам, че връщането на хартиената бюлетина ще върне около 200-300 000 души към урните в сравнение с последните 3 избора“.

Що се отнася до това кой има възможност да направи реален кабинет, изборният експерт заяви, че има 2 големи структури, които имат приблизително равен резултат.

„Смятам, че коалицията около ГЕРБ-СДС имат по-голям шанс, защото оставиха повече отворени врати. От другите чуваме: Или сме първи, или нищо.

Нещата са много лоши и във вътрешен план и в това, което се случва около нас. Нямаме право повече да си играем със съдбата на България“, отсече той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts