| | | |

Бойко Борисов: Щом се събират много, за да бият един – значи са слаби НА ЖИВО

Коалиция ГЕРБ – СДС закрива предизборната си каампания с грандиозен митинг във Варна.

Стотици посрещнаха с възгласи “Победа!” лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ЕНП Манфред Вебер, който специално пристигна за събитието.

Лидерът на СДС Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Водач на листата в региона е зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митинга откри Тома Биков с възгласа: “Здравейте, победители!” “Тази зала не може да не победи”, заяви той. А залата поде: “Победа! Победа!”

Според него един от основните изводи от социлогическите проучвания напоследък е, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, “Промяната” – надолу.

“Това не е изненада, през цялата кампания се срещаме с хората и се опитваме да бъдем в час с дневния ред на обществото. Социологическите проучвания показват, че сме успели и на 2 април разликата ще е голяма.

Партийният лидер с най-голямо доверие е Бойко Борисов”, цитира той друго проучване.

“На нас не ни трябва социологическо проучване, знаехме го отдавна. Ние ще победим, защото Борисов е с нас. Ще продължи да е с нас и ще е гръбнакът на нашата партия. Затова нашите опоненти оставиха темата с оттеглянето му.

Няма как да си победител и да се оттегляш. Могат да се оттеглят те след втори април”, надъха присъстващите Биков.

Кметът на Варна Иван Портних пък се спря на редица проекти, реализирани с подкрепата на ГЕРБ и Борисов като премиер. Според него ГЕРБ може да изпрати “6, а защо не и 7 народни представители от Варна”.

Портних атакува опонентите от “Промяната” и ги нарече “шарлатани, които сега са тръгнали за лов на шарани”.

“Но от морската столица на България искаме да им кажем, че в морето шарани няма, второ – ще направим така, че след 2 април България да се върне към нейното европейско развитие, защото ще постигнем убедителна победа”, каза кметът.

Лидерът на СДС Румен Христов се обърна към Вебер и му благодари, че не пропуска случай да дойде и да ги подкрепи. Той посочи, че ЕНП лидира процесите в България, така както десницата управлява в България.

“Управлявали сме в най-тежките моменти, но сме направили България развиваща се по посока на Европа. Знаем, че ще ни е тежко ако направим правителство, но десницата винаги идва да оправи бакиите на тези, които са управлявали преди нас”, заяви той.

Христов се похвали, че единствените 2 партии, които “никога не са се коалирали с българската социалистическа, разбирайте комунистическа партия”, са ГЕРБ и СДС.

“Ние сме доказвали, че знаем, че можем, с най-подготвеният лидер, който става за министър-председател. На 2 април, с номер 2”, призова Христов.

“Имаме много голям отбор от доказани хора във всяка сфера. Утвърдени управленци във всички кътчета на Родината”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и покани на сцената всички водачи на листи на партията.

“Ако инфлацията нагло ви бърка в джоба днес, липсата на инвестиции опропастява утрешния ден. Ако България затъне в дългове, това ще опропасти живота на децата ви. Аз считам, че всички тези управленски безобразия не са най-големтие грехове на “Промяната”.

Има и по-големи”, заяви Дончев. И разказа как след като излязъл първият филм за Хари Потър децата били омагьосани и екзалтирани, скачали и се опитвали да леят.

“Най-големият грях на ПП е, че се опитаха да убедят народа, че живеем в приказен свят, където нещата не се случват по законите на физиката и финансите, а по магичен начин, може да харчиш колкото поискаш”, каза той.

И даде пример – едно тежко съоръжение на мост над Дунав или тунел под Стара планина изисква години, те – това се правело за година.

Дончев предупреди, че от този политически илюзионизъм ще се чистим от него десетилетия.

“Имаме тежката задача да докажем, че законите на физиката и финансите не са отменени и важат.

Другият им тежък грях е насилието. Ние понеже сме корави и свикнали не ни прави такова впечатление.

Но спомняте ли си – един министър-председател каза “искам арести” и се случи – срамни, незаконни. Друг член на кабинета плашеше тези, които не слушат, с 5 г. затвор. Насилието е силата на безсилието”, заяви той.

“Този политически илюзионизъм, корените на който бяха посети – ще се чистим от него десетилетия. Скъсването с реалността е психиатричен проблем. Ние имаме тежката задача да говорим, че законите на физиката важат, че не са отменени”, добави Томислав Дончев.

“Чух тезата, че ако основните ни опоненти били първи, щели да ни притиснат да ги подкрепят. какво означава – да ни притиснат? Ще ни бият?! насилието е силата на безсилието”, продължи водачът на листата в Габрово. Той пожела: “Да спрем разделението в обществото!”

Дончев постави и няколко задачи.

Първата – да намерят начин и лечение да спрат разделението в обществото. “Докато не бъде изваден токсинът на омразата, няма как да продължим напред”, каза той. И обясни как си представя победата – “да победим омразата, безсилието и безпътицата”.

“Ние имаме отговорността да представляваме нормалните хора, които не са илюзионисти, които – когато стане сложно, няма да се качат на самолета и да избягат”, каза още той.

Манфред Вебер бе следващият оратор.

Щастлив съм да съм тук, заяви Манфред Вебер. И подчерта, че ГЕРБ има много приятели в Европа – в ЕНП.

“Централният аргумент, на който ние наблягахме – докато г-н Борисов и ГЕРБ бяха на власт, България беше стабилна. Имаме нужда ГЕРБ да ни даде това отново”, посочи гостът. И обърна внимание, че в момента се вижда, че в последните две години България не може да използва европейските средства, защото няма стабилно правителство.

6 милиарда ви чакат, те трябва да бъдат инвестирани в страната ви, посочи Манфред Вебер.

Той се спря на войната в Украйна и на опасността от съюз Русия – Китай.

“Демокрация не означава да ходим на избори, докато резултатът не хареса на Петков и компания”, каза още той.

“Идете и гласувайте – дайте своя вот за бъдещето на децата си, дайте своя вот за ГЕРБ – СДС”, приключи гостът.

След Манфред Вебер на сцената взе думата Бойко Борисов

С 5 милиарда са обогатили Путин от ПП и правителството на Кирил Петков.

До него бе председателят на ЕНП Манфред Вебер.

Борисов обърна внимание, че част от парите са отишли в джоба и на един германец – Герхард Шрьодер. Вебер суфлира: “Социалдемократ!” А Борисов отговори: “Социалдемократ, но германец!”

“Ваша грижа е да накарате македонците да се държат като кандидати за член на ЕС. Ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри”, посочи Борисов, обръщайки се към председателя на ЕНП. И припомни закриването на български клубове в Северна Македония.

Борисов подчерта, че каквото и да струва на партията, дори 10%, тя ще бъде на страната на украинската кауза.

“Манфред, ние твърдо подкрепяме Украйна, но сме категорично против контрабандата от Украйна, която разбива нашите земеделски производители. Ние сме твърдо зад Украйна и против Путин, против Русия – не, Русия е приятел”, каза още Борисов.

После Борисов се върна на последните социологически изследвания.

Щом се събират много, да бият един – значи са слаби, каза Бойко Борисов.

Защо правихме инхаус процедури?! Защото “Хемус” беше забавена с 1300 години! Искахме да наваксаме 1300 години, посочи Бойко Борисов.

Според него само лихвите по заемите, взети от Кирил Петков и Асен Василев, са колкото за два Аспарухови моста.

“Манфред, можеш да рапортуваш по комсомолски в Брюксел, че ГЕРБ и СДС са силни, че евроатлантическият курс е стабилен”, каза още Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts