| | | |

Нинова обяви плановете на БСП след вота и скочи: Областни управители на Радев работеха за “Левицата

Планът за убийството на БСП се провали! Областни управители на Радев работеха за “Левицата”. Въпреки тази организация и натиск, удържахме!

БСП направи първо официално изявление след парламентарните избори на втори април.

„Това мълчание е странно, но ние затова даваме през втория ден своята пресконференция“, каза Нинова и благодари на всички активисти, избиратели и кандидати.

„Приблизително запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. Искам да припомня как започна кампанията и как през нея вървеше една добре организирана и манипулативна кампания към БСП“, добави тя и цитира няколко изказвания, че БСП няма да премине бариерата.

„През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Планът за убийството на БСП се провали. Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник.

Този път това беше „Левицата!“. Стотици хиляди левове хвърлиха в кампанията им и бяха подкрепени от служебния кабинет“, добави тя.

По думите й са били използвани дори държавни служители в тази кампания.

„Е, и какъв е резултатът от това? „Левицата!“ е под чертата, а БСП съхрани резултата си. Истинската автентична лява партия, единствен представител в 49 НС е БСП“, каза тя.

Но се обърна към представителите на “Левицата”: “Върнете се в БСП, подновете си членството и ако искате да правим лява политика, да го правим заедно!”

„Много хора манипулираха общественото мнение. Тези хора имат ли малко достойнство да излязат и да говорят искрено?

Слушаме ги от сутринта – същите тези врачки и баячки, по същите телевизии, да внушават, че БСП ще прави правителство с ГЕРБ, с ДПС и т.н.

Искам да ги помоля да спрат да говорят от името на БСП“, каза лидерката насоциалистите.

„Ще направим следното – след стартиране на парламента, ще направим вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група. Да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого, да стои ли в опозиция.

Ще решават единствено членовете на БСП“, отсече категорично Нинова.

На въпрос с кои формации БСП ще разговаря за кабинет, Нинова отвърна:

Ще разговаряме с всички, както и досега. Можем да говорим с всички и ще разговаряме, за да информираме какво решение е взела партията“, каза тя и бе категорична, че няма да има задкулисни разговори.

Нинова отсече, че всичко ще се случи пред медии и граждани.

Тя коментира и хартиеното гласуване, като посочи че 50% както от всички, така и от избирателите на БСП, са предпочели машинното гласуване. Според нея това доказва, че има нужда и от двата вида гласуване.

Видеонаблюдението не сработи, защото служебният кабинет не го осигури както трябва, каза още Корнелия Нинова.

Като си победител – излез и предложи решение, а не да мълчиш три дена, каза Нинова в отговор на въпрос дали ще има правителство в новия парламент.

„Вижда се, че не винаги в политиката 1 и 1 прави две. ПП и ДБ поотделно имаха повече, отколкото заедно. Ние това сме го преживявали. Не винаги големите коалиции носят допълнителен ресурс“, коментира Нинова, имайки предвид резултата на ПП – ДБ.

Корнелия Нинова каза в отговор на въпрос, че за сто и първи път няма да се поставя лидерският въпрос в партията.

“Не приемаме, че сме скачени съдове с “Възраждане”. Имаме ли прилики, имаме и разлики. Но ръстът на националистическият вот трябва да накара всички да се замислят”, каза още тя.

Бившият зам.-председател на 48-то НС Кристиян Вигенин също се включи в брифинга и благодари за силната подкрепа към него.

„Резултатът и това, че запазихме резултата в Ямбол, се дължи на силните партийни структури и въздействието, което успяхме да постигнем, разбира се, и с екипна работа. На много места хората показаха именно този подход и съм оптимист за следващите избори“, заяви той.

Борислав Гуцанов също благодари за подкрепата към БСП, но и призна, че е притеснен, че отново много хора не са отишли до урните, за да гласуват.

Припомняме, че ЦИК официално оповести резултатите от изборите на втори април, като коалицията ГЕРБ-СДС е победител с 26,5%.

На второ място се нарежда обединението ПП-ДБ, за което са гласували 24.5% от избирателите.

БСП заема пета позиция в официалните резултати – 8.94%, което се равнява на 225 814 гласа.

Политолози разчетоха резултата на Столетницата като положителен, защото тя е успяла да съхрани голяма част от електората си, въпреки формиралата се алтернатива в лицето на “Левицата!” и прогнозите за отцепване на гласове към все по-ляво изглеждащата ПП

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts