| | | | |

КАТАРЗИС! Диана Дамянова с нов залп по ПП: Борисов е магьосник – поиска ли кабинет, ще го има! Сам ги победи!

Българският народ е в състояние, под формата на протест, да направи много скъп избор, който да плащат нашите деца, смята пиар експертът

“Очевидно отиваме на избори. Очевидно партиите ще трябва да поемат отговорността за това България да бъде оставена поне още 4 месеца в безвремие. Дано това да няма изключително тежки последици.

Моята прогноза е, че най-нещастният народ в света – българският, е в състояние, под формата на протест, да направи избор, много скъп избор, който след това да плащат нашите деца”.

Това коментира пред БНР пиар експертът Диана Дамянова. Според нея не е реалистично да се създаде кабинет “Магнитски” или кабинет на хартиената коалиция, но:

“Борисов е магьосник. Ако той реши, че му трябва кабинет, най-вероятно ще успее да събере някакви гласове.

На следващите избори трендът на демократичното обединение ще бъде надолу, а трендът на “Възраждане” ще бъде нагоре.

А на по-следващите избори ще имаме непоклатима част на фашизоидна организация в българския политически живот, ако всичко това продължава”.

Според Дамянова Борисов не би подкрепил евентуално правителство на малцинството на ПП-ДБ.

За предизборната кампания тя изказа мнение:

“От една страна Борисов застана отново начело на ГЕРБ по един безпрекословен начин, проведе си сам кампанията и стигна до горната граница на своите избиратели. Борисов няма някъде да качва, неговият таван е изпълнен.

Кампанията на ПП беше беззъба и безлична”. По думите й тази кампания е показала, че с пари избори не се печелят, дори в България:

“ПП не можа да победи един сам Борисов, който направи кампания”.

“ДБ работи с преференции – това показва колко е силно участието за ДБ. Тя представлява съществена част от вота на коалицията. Хората, подкрепящи ДБ, са обучени да използват преференциите”, коментира още пиар експертът. И добави:

“Когато имаш ярки личности в листите си, тези личности обикновено успяват да бъдат извадени на предни позиции. Това му е хубавото на демокрацията”.

Тя определи днешното изявление на четиримата лидери от коалицията ПП-ДБ като символен акт, с който са искали да покажат единство и че всички слухове за разделение не са верни.

“Твърде много слухове се сееха. Вероятно техният пиар екип е решил, че е добре те да се появят заедно, за да отрекат тези слухове и да покажат единна позиция”.

По думите й вътре в самите парламентарни групи има гласове във всяка посока.

Очевидно гласът на ПП и нейната твърда позиция “Никога с ГЕРБ и на никаква цена” надделява, посочи Дамянова в предаването “Хоризонт за вас” и добави, че самата тя подкрепя, че трябва да се спази предизборното обещание и не правят сътрудничество с ГЕРБ.

Бюджет се прави от този, който ще го изпълнява, категорична бе Диана Дамянова и обясни:

“Аз съм отявлен несъмишленик на Бойко Борисов. Но в този случай обаче той е прав – не може да се прави бюджет, при положение, че той ще се изпълнява от служебно правителство.

Бюджетът е политиката на държавата. Какво ще прави една държава, зависи от нейния бюджет и как тя ще се държи.

Как може един парламент със 7-дневен мандат или 15-дневен мандат да направи бюджет? Да, беше направено в предишните години, но не доведе до добро”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts