| | | | |

Калоян Методиев захапа здраво Радев: Винаги всичко се прави с цел разединение. Винаги всичко се прави от алчност за власт…..

Свикването на парламента, консултациите за правителство и връчването на мандати през последните години се прави от президента под индиго. А целта е да няма никаква стабилност.

Мнението срещу решението на Румен Радев да не чака края на великденските празници и по време на пости да свика първото заседание на новия парламент е на шефа на институт “Рего” Калоян Методиев, началник на кабинета на Корнелия Нинова, докато тя бе вицепремиер и министър на икономиката.

Ето и разбивката на Методиев по дати:

“Юли 2022 – партиите имаха нужда от време, но президентът не им го даде и забърза процедурите, за да се стигне до служебен кабинет.

Октомври-Декември 2022 – партиите нямаха нужда от време, но президентът разтегна рекордно всички конституционни срокове и процедури, за да може служебният кабинет да продължи да „работи“.

Април 2023 – партиите имат нужда от време, но президентът отново не им го даде. Свика Народното събрание два дни преди Разпети петък в ситуация, която изисква търпение и успокояване.

Пореден удар върху политическата система и обществото.

Хората ходят да гласуват за 5-ти път ( 2.7 милиона души), а държавният им глава се гаври с тях чрез процедури и конституционни номера.

От едно пусто суеверие този път можеше да прояви човещина.

Винаги всичко се прави на обратно.

Винаги всичко е подчинено на идеята да няма стабилност.

Винаги всичко се прави с цел разединение.

Винаги всичко се прави от алчност за власт.

Винаги, за да няма консенсус.

Ако някой не го разбира, значи има проблем с фактите”, коментира Методиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts