| | | |

Пълен шаш: С какви хитрини ПП-ДБ постигна рекорден резултат на изборите в….

Как се оказва така, че партии от “жълтите павета” като ДБ и ПП се оказаха рекордьори по гласове в община Хитрино и в шуменски села. Как така единствената пълна зала на коалицията на “Промяната” беше точно в Хитрино?

Никоя медия не задава този въпрос, докато “анализатори” като бащата на фалшивите новини Арман Бабикян обяснява на народа, че ГЕРБ-СДС имат прекалено много преференции, съобщава Tribune.bg.

Подкрепата на изборите за “Промяната”в община Хитрино е спазарена срещу присвояването на училищните земи.

Това беше разкрито още на изборите миналата година, когато най-високият изборен резултат на ПП беше в Хитрино-49,82%.

На 2.04.2023 година ПП-ДБ отново имат рекордна преднина-44% от всички гласове в общината.

Резултатът на жълтопаветниците в шуменско е два пъти по-висок от втория им най-добър резултат, този в София.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил управлява от 20 години като първоначално бе част от ДПС, а след това за кратко се присламчи към ГЕРБ.

През 2021 година зави през „Демократична България“, за да пристане накрая на „Продължаваме промяната“.

Исмаил нееднократно е доказвал, че има инструментите да определи саморъчно изборните резултати.

За силния контрол на кмета красноречиво говорят резултатите на ДБ в Хитрино през 2021 година.

През април коалицията има спечелени 20 гласа. През юли Нуридин Исмаил вече „работи“ за тях и рязко бележат ръст на 1113 гласа. Когато през есента общината преминава в контрола на ПП, а ДБ се връщат на скромните 12 гласа.

Хитрино е и общината, която прибра с помощта на ПП (по-точно със заповед на министър Николай Денков) училищни земи, дарени за образование. В нарушение на Закона за предучилищното и училищното образование, който казва, че имотите трябва да останат на училището правоприемник.

Обществена тайна е, че високата подкрепа за ПП се дължи на кмета на общината. Същият, който направи ДБ първа политическа сила месец юли миналата година с рекорден за формацията резултат.

Рязката, но категорична промяна във политическите възгледи на кмета на Хитрино е ясна за всички.

Оттам идва и изводът, че подкрепата на изборите за ПП е спазарена срещу присвояването на училищните земи. Сделка, за която се говори открито в шуменския регион.

Очевидно е, че по селата в региона масово и под строй са гласували за Промяната и ДБ. От 181 гласа в село Каменяк 136 са за тях и едва 8 за ДПС.

Във Висока поляна от 54 бюлетини в урните – 38 бюлетини са за Промяната и само 7 за ДПС. Народна любов във вид на цели 255 гласа се изсипа и в село Тимарево от общо 348.

Картинката и в другите населени места на Делиорманската община е същата. Има как – с хитрини.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts