| | | | |

Цирк в парламента! Слави разкри за какво му се обадил Кирил Петков

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов определи първия работен ден на новоизбраното Народно събрание като “цирк”.

Дългият беше водач на листа, беше избран за депутат, но отказа да влезе в парламента.

“Целият този цирк в Парламента е заради едни хора, за които няма правила, няма етика, няма морал, няма логика. Те са като деца, пуснати в магазин за играчки.

Нека ме извинят тези прекрасни същества децата, но ако ги пуснем в магазин за играчки, без правила, те ще правят същото, което правят сега една част от депутатите в Народното събрание”, заяви по обичайния си начин Трифонов – чрез фейсбук.

“От трийсет години има логика в българския парламент, че най-голямата партия, спечелила най-много гласове, излъчва председател на парламента.

Когато ПП спечелиха изборите за 47-ото Народно събрание, Кирил Петков ми се обади по телефона и ми каза:

“Дай да направим Корнелия Нинова председател на Парламента”. Аз му казах: Не съм съгласен. Вие сте спечелили изборите и вие трябва да излъчите председател.”

И така председател на парламента стана Никола Минчев. И това е правилно.

Когато ние спечелихме изборите, председателят на Народното събрание беше моето предложение – Ива Митева. И така беше правилно. Това действие е уважение към избирателите.

А циркът за избиране на председател в миналия и сегашния парламент, този цирк е толкова унизителен и толкова показателен за психическото и моралното състояние на някои хора, че е пълна демонстрация на глупостта, безотговорността и липсата на всякакъв морал.

ИТН е част от 49-ия парламент и ще прави абсолютно всичко възможно да работи в услуга на суверена.

Умно, спокойно, конструктивно и отговорно, това е единствения начин да си вършим добре работата. Единственият. Така мисля аз”, каза лидерът на ИТН.

Днес депутатите от ИТН подкрепиха за председател на Народното събрание Росен Желязков, предложен от най-голямата парламентарна група – ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts