| | | | |

Издатели с отворено писмо до Бойко: Зарежете ПП, направете правителство!

Известните издатели Петьо Блъсков и Недялко Недялков разпространиха отворено писмо да лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в което ултимативно го подканят да остави преговорите с ПП-ДБ и да се обърне за коалиция към други партии.

Ето целия текст без редакторска намеса:

Уважаеми господин Борисов,

Обръщаме се към вас като лидер на първата политическа сила в България, чиято политическа и гражданска отговорност в този критичен за страната ни период изисква да изпълните волята на суверена за съставяне на правителство.

Чест ви прави, че открито заявихте готовността си за компромиси и консенсус в консултациите си с останалите парламентарни сили.

Това особено силно пролича в отношението ви към ПП-ДБ.

В същото време е необходимо ясно да си дадете сметка, че в думите и действията на тази коалиция няма грам мъдрост и отговорност, а само политическо търгашество.

Блокирането от тях на работата на 49-я Парламент при избора на председател и предложението за ротация на този пост е достатъчно доказателство.

Затова, уважаеми господин Борисов, спрете да търсите подкрепа от хора, които не уважават Конституцията и народа си и с продължаващото си деструктивно поведение пречат на България да излезе от политическата, икономическата и социалната криза.

В Парламента има други четири партии, които според нас ще проявят истинска политическа мъдрост и отговорност и ще подкрепят правителство, предложено от вас. Обърнете се към тях, господин Борисов.

Те също са в Парламента по волята на суверена с всички произтичащи от това права и задължения.

Длъжен сте да го направите, господин Борисов!

България го очаква! Европа също!

Недялко Недялков, издател на ПИК и “Ретро”

Петьо Блъсков, главен редактор на “Труд”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts