| | | |

Атанас Чобанов – маскираното кубе на руската пропаганда

Най-добрият начин да се внедриш при врага е като се маскираш на вътрешен човек.

Питайте Атанас Чобанов. Псевдо-журналист, псевдо-демократ, псевдо-атлантик. Човекът от години живее буквално под чужда самоличност на запад, но с единствената цел да обслужи Изтока и интересите на неговите олигарси у нас.

Затова нито един от кремълските методи не му е чужд. Незаконни записи, манипулации и рекет са само част от менюто на преобразилите се „птички“ (новата му псевдо-журналистическа организация, която замести доскорошния сайт „Бивол“, се изписва BIRD – птица на англ.ез. – б. р.)

Историята на Чобанов е много интересна,

оплетена изцяло по кагебейски прийоми – митология, дипломатически брак и много често сменяне на визитката.

За да се преоблече всеки път в дрехите на западен журналист с виден уклон към зоологията – от биволи до птички, нито една сфера от фауната не е защитена, когато Чобанов брани интересите си.

Подобно на кубето на руската църква в Париж и кубето на Чобанов лъщи в цветовете на кремълската пропаганда.

За забравилите ето и малка визитка на Атанас Чобанов:

БГ емигрант, живеещ в Париж под прикритието на учен и журналист, женен за рускиня и зет на дългогодишния кореспондент на РИА Новости във Франция Виктор Онучко. Така изглежда накратко биографията на Атанас Чобанов. В младежките си години

Чобанов е комсомолски секретар.

През 1989-а кандидатства за членство в БКП. А след падането на комунизма се преориентира към новия тренд и става “десен”.

Което не му пречи да се ожени за рускиня, работеща за издание, част от Кремълската пропаганда в проекта „Русия отвъд“ – Мария Онучко. И да стане зет на човек, работил дълги години като кореспондент на РИА Новости, Интерфакс и предшественика на „Русия отвъд“ в Париж, както и в Африка.

Не е тайна, че на подобни позиции изобщо не се пращат случайни хора. Самият Чобанов явно също има уклон към тайните служби, но те по-скоро остават само в мераците му.

Където отиде и мечтата му да се изкарва проатлантически разследващ журналист.

Но да се върнем в наши времена – когато Чобанов обяви, че получил смъртна заплаха за живота си.

По путински прийом, и нашенецът много иска да се изкара жертва пред чужденците – за да получи признание, „убежище“, пък и да си вдигне акциите. Последното е важно, защото никой не би обърнал внимание на писаниците на треторазряден сайт с иначе доста лъскав офис в Париж.

И така един ден Чобанов обяви, че е получил предупреждение, че животът му бил заплашен. При това го получил от представител не на друг, а на американското посолство у нас.

Само дни по-късно обаче стана ясно, че Кубето е сгазило лука, защото не просто се е похвали, че е заплашвано (и предупреден от мисията на САЩ у нас), но и че е записал разговора, в който получил предупреждението за заплаха.

С каква цел остава енигма. Може би, за да се отчете в централата на КГБ?

Или на някой от про-руските олигарси, които обслужва у нас?

Не е ясно. Но това логично предизвика гнева на американските дипломати.

Първо, защото да записваш без предупреждение и разрешение, представител на дипломатическа мисия е недопустимо за когото и да било. Но най-вече, защото такива кагебейски номера не им минават.

Така, от мисията, рязко се разграничиха от уонаби „разследващия журналист“.

А той предприе обичайното действие по зачистване на следите – напълни фейсбука си с плювни по руската ръка, която го храни. Но колкото да се отчете. Без особен хъс.

От страх явно, някой по-обидчив БГ олигарх на руска хранилка, чиито интереси обслужва, да не разбере правилно спасителната му акция, Чобанов направи нов гаф и свали отново прикритието си.

Между статусите срещу Путин, по-внимателните читатели ще забележат как се прокрадва една дълбока връзка между птичката и други видни представители на фауната – видинските „бойци“.

Неправителствената бухалка за олигархична употреба

БОЕЦ е лично чадо на банкера-беглец Цветан Василев. Същият, който вече осма година се крие от българското правосъдие и гнева на ужилените вложители на КТБ в Сърбия.

Кой го пази там, можем да се сетим и сами, ако само си припомним участието на банкера в печално известния план „България“.

Той бе оповестен преди няколко години от разследващите у нас и показваше как с пари, крадени от КТБ, приближеният до Кремъл Малофеев и генералът от ГРУ Решетников са искали със съдействието на банкера беглец Цветан Василев и лидера на движение „Русофили“ у нас да преобърнат геополитическата ориентация на страната ни от прозападна в сателитна на Москва, е част от мащабна схема за

налагане на руското влияние на целия Балкански полуостров.

Самият Чобанов от години е върл публичен защитник както на Цветан Василев, така и на ортака му – енергийният олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев.

Освен това редовно си партньорства с НПО-то за мръсни поръчки на задкулисието БОЕЦ, което пък от своя страна обслужва само интересите на създателите си.

На този фон, колкото и анти-путински постове в социалните мрежи да пусне Чобанов във Фейсбук, едва ли някой ще се върже на маскарада му.

Защото както вече отбелязахме – кубето му на основен участник в руската пропагандна машина лъщи от Париж чак до тук. А това нито един кагебейски маньовър няма как да го скрие.

Източник: Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts